Коли ми перестанемо думати, що Захід надасть нам свободу?!

Новини та коментарі
Друкарня

Новина:

Сполучені Штати в четвер фактично заблокували для ООН визнання палестинської державності, скориставшись своїм правом вето в Раді Безпеки, тим самим вони позбавили палестинців повноправного членства в міжнародній організації («Reuters», 19 квітня 2024 року).

Коментар:

Заступник постійного представника США при ООН Роберт Вуд пояснив американську позицію наступними словами: «Сполучені Штати рішуче продовжують підтримувати рішення про створення двох держав, і це голосування не говорить про протидію питанню щодо створення палестинської держави, навпаки, воно підтверджує, що проект двох держав буде досягнутий тільки за допомогою прямих переговорів між сторонами». Тобто пригноблення окупованого народу триватиме, поки окупант не дасть своєї згоди!

Три дні назад Палата представників США постановила (377 голосів за і усього 44 голоси проти), що гасло «Від річки до моря Палестина буде свобідною» є антисемітським гаслом і що його використання слід засудити. Заперечення існування палестинської держави і тлумачення закликів до його створенню як фундаментально антисемітських відбувається в той час, коли США підтримують єврейське утворення в його знищенні і геноциді усіх форм палестинського життя в секторі Газа. На перший погляд, визнання палестинської держави може здатись необхідним, оскільки це надасть правового статусу, що буде перешкодою на шляху єврейського утворення в його варварських вбивствах в секторі Газа і на Західному Березі. Проте будь-який правовий захист держави надасть лише невеликий захист жителям Західного Берега і сектора Газа, оскільки єврейська держава занадто цінна для капіталістичних країн, очолюваних Сполученими Штатами, як створили так зване «міжнародне право» на свій розсуд і вважають себе вище закону, коли їм це необхідно.

Щодо гасла «Від річки до моря Палестина буде свобідною», то мусульмани повинні відкинути його, оскільки це оманлива ілюзія, яка іще більше зміцнить несправедливість, яку коять колоніальні держави проти мусульманських країн після руйнування Османського Халіфату.

Свобода — це міраж, де сьогодні свобода в мусульманських країнах? США чи їх найманці, так як єврейське утворення, мають право наносити військові удари по будь-якій точці мусульманського світу на свій розсуд. Захід формує освітні програми, закони, економічну політику і уряди мусульманських країн, які трохи більше і багатше ресурсами, аніж колонізована земля, яка мріє стати незалежною палестинською державою. Навіть якщо подібне відбудеться, то ця держава буде заручником колонізаторів, таким же, як сусідні країни.

Держава, про яку йшла мова в ООН, знаходиться в межах угоди Сайкс-Піко між колонізаторами, що служить їх інтересам в придушенні концепції Халіфату. Якщо мусульмани не піднімуться і не будуть вимагати звільнення від колоніалізму в усіх мусульманських країнах і стирання кордонів, проведених колонізаторами, то ані Палестина, ані яка-небудь інша мусульманська країна не можуть залишатись свобідними.


Спеціально для радіо Центрального інформаційного офісу Хізб ут-Тахрір
Абдуллах Робін
14 Шавваля 1445 р.х.
23 квітня 2024 р.

Головне меню