Чи є хто-небудь, хто готовий пожертвувати?

Хадіс
Друкарня

Ми вітаємо вас, наші дорогі брати, на черговій зустрічі в нашій програмі «Разом з благородним хадісом». Ассаляму алейкум ва рахматуллахі ва баракятуху!

В книзі Ібн Хаджара аль-Аскаляні «Фатх аль-Бари фі шарх Сахіх аль-Бухарі» в главі «Пекло оточено пристрастями» говориться наступне: «Передав Ісмаїл від Маліка, від Абу Зунади, від Араджа, від Абу Хурайри, що Посланець Аллаха ﷺ сказав:

حُجِبَتِ النَّارُ بِالشَّهَواتِ، وحُجِبَتِ الْجَنَّةُ بَالمَكَارِهِ

«Пекло прикрито задоволеннями, а Рай прикритий ненависним».

Дорогі брати!

Зміст хадіса такий: шлях, який веде в Рай, прикритий тим, що неприємно для людини, тому що її душа по природі своїй схиляється до легкому, а також в сутності людини є те, що вона відчуває неприязнь до труднощів, різного роду складностям, в зв’язку з чим людина старається уникнути негараздів, які її спіткали. Проте Всевишній Аллах бажає людині блага, і оскільки цей світ — мир втоми і втомлення, світ зусилля і роботи, таким є предопредеління Всевишнього Аллаха, щоб в Наступному житті нагородити людину істинним спокоєм, утіхою і насолодою, за яким не послідують труднощі.

О, мусульмани!

На жаль, багато людей навіть із синів благородної Ісламської Умми не розуміють того, що їх дорога в Рай залежить від переносимих тягот і випробувань, від дотримання законів Шаріату, і чим більше людина уникає негараздів і слідує своїм забаганкам, тим ближче вона до вогню Пекла. З причини цього невігластва людина стає недбалою до Останньому життю.

О, мій народ, цей Рай чекає на тебе... Чи є хто-небудь, хто готовий пожертвувати часом, зусиллями і майном? Чи є хто-небудь, хто готовий відновити діяльність по відродженню ісламського образу життя після того, як на землі зникло правління Шаріату і ця діяльність стала обов’язковою? Чи є той, хто готовий працювати з братами , які стараються на цьому шляху, щоб просувати цю релігію, створюючи для неї державність і відновлював би її колишню славу і честь?

О, Аллах! Прискор час Праведного Халіфату, правління в якому буде здійснюватись за методом пророцтва! Нехай цей Халіфат об’єднає усіх мусульман і позбавить Умму від страждань. О, Аллах, осяй землю світло милості Своєї! Амін!

До наступних зустрічей , дорогі брати, в нашій передачі «Разом з благородним хадісом». Нехай збереже вас Аллах. Ассаляму алейкум ва рахматуллахі ва баракятуху.


Абу Марьям
19 Мухаррама 1444 р.х.
17 серпня 2022 р.

Головне меню