О, армії мусульман, чаша терпіння переповнилась! Хіба вам потрібен наказ правителя, щоб встати на допомогу Газі?

Прокламації
Друкарня

Звернення до армій в мусульманських країнах.

Хіба ви позбавлені сердець, очей і вух? Ви не бачите річки крові, якими стікають мусульмани в Газі? Ви не бачите масових вбивств в селах, містах і уздовж доріг? Не бачите ви і руйнування домів, бомбардувань лікарень і заборон на пересунення швидкої допомоги для перевезення поранених, яких просто залишають помирати? Не бачите ви жорстокості сіоністської держави, яка торкнулась усього живого і неживого? Тиранія сіоністського утворення поширилась на Газу і Західний берег, як і на усю окуповану з 1948 року Палестину, чого ж ви чекаєте?

Ви, без сумніву, бачите і чуєте, що відбувається, невже серед вас немає праведного чоловіка, який би очолив армії мусульман на підтримку Іслама і мусульман, знищив «ізраїльську» державу, яка окупувала Палестину, і повернув її повністю під покровительство Ісламу, а якщо на його шляху встали несправедливі правителі, то він би подужав їх? Невже серед вас немає праведного чоловіка?!

Ті, хто чекають наказу правителів, подібні тим, хто тягне руки до води, щоб піднести її до рота, але вона лише віддаляється від нього … ні, швидше, це подібно очікуванню того, коли верблюд пройде крізь вушко голки. Правителі підкоряються наказам колоніальних невіруючих держав, які створили державу євреїв і віддали їй благословенну землю, так що від них не варто чекати ані добра, ані проголошення джихаду. Їх поведінка подібно тим, хто займається підрахунком вбитих і поранених. Вони звертаються за допомогою до колоніальних невіруючих держав на чолі з Америкою, щоб ті знайшли для них рішення, навіть якщо це буде означати капітуляцію перед євреями. Вони аплодували Міжнародному суду, сподіваючись, що хоча б він забезпечить припинення вогню, але цього не трапилось. Замість цього суд запросив у єврейського утворення звіт за місяць про вжиті заходи. Згідно рішенню суду, «Ізраїль» повинен уникати вбивств, нападів і руйнувань у відношенні мирного населення Гази і негайно забезпечити вдоволення критичних гуманітарних потреб в секторі Газа. Також, згідно рішенню суду, «Ізраїль» повинен представити звіт до суду протягом місяця про усі вжиті тимчасові заходи» («Аль-Джазіра», 26.01.2024). Незважаючи на те, що це рішення було слабким, правителі мусульманських країн схвалили його і вихваляли, хоча в ньому не було нічого про припинення вогню. «Аль-Джазіра» від 26.01.2024 передає стисле викладення реакції правителів на це рішення:

Президент Туреччини схвалив рішення суду, описавши його як «цінне» ... Міністр іноземних справ Ірану Хусейн Амір Абдоллахіян закликав до того, щоб «ізраїльська» влада була притягнута до відповідальності після рішення суду... Арабська Республіка Єгипет підтвердила, що очікувала від Міжнародного суду вимоги негайного припинення вогню, і підкреслила необхідність поважати і виконувати рішення суду... Президент Алжиру закликав до скликання засідання Ради Безпеки ООН з метою «виробити виконавчу форму» для рішення суду... Туніс і Йорданія описали рішення суду як «історичне»... Катар, Кувейт і Оман схвалили рішення... Президент Пакистану схвалив рішення суду, підкресливши, що «міжнародній спільноті і Раді Безпеки ООН необхідно запобігти подальшому пролиттю крові «Ізраїлем» в Палестині»... Щодо палестинської адміністрації, то міністерство іноземних справ Палестини заявило, що доленосне рішення суду нагадує світу, що жодна держава не стоїть вище закону і що справедливість повинна бути забезпечена усім»…

Вони так гаряче схвалювали це рішення, ніби це рішення поклало край окупації Палестини єврейським утворенням!

قَاتَلَهُمُ اللهُ أَنَّى يُؤْفَكُونَ

«Нехай погубить їх Аллах! До чого ж ви відвернуті від істини!».

Потім арабські правителі поквапились скликати Лігу Арабських Держав, щоб обговорити, яким повинно бути рішення у відношенні Гази на тлі їх схвалення рішення суду, розглядаючи усі можливі рішення, окрім єдиного правильного, приписаного Аллахом рішення, якого дотримувались Посланець ﷺ, праведні халіфи і халіфи після них, поки невірні не скасували Халіфат в 1924 році, після чого Палестина була передана євреям в руки.

Нехай помилує Аллах халіфа Абдуль-Хаміда, який промовив свою знамениту фразу, коли Герцль запропонував мільйони золотих динарів в казну держави в обмін на дозвіл євреям мати житло і поселення в Палестині. Халіф відмовився, сказавши: «Палестина — не моя власність, вона належить Ісламській Уммі, мій народ бився за цю землю, проливаючи свою кров. Нехай євреї зберігають свої мільйони, і якщо одного разу держава Халіфат буде зруйнована, тоді вони зможуть отримати Палестину безкоштовно». Так і трапилось! І ось арабські правителі на своєму екстреному зібранні розглядають усі рішення, окрім єдиного правильного — мобілізації армій в допомогу Газі і знищення єврейського утворення, яке окупувало благословенну землю Палестини! Їх зібрання не вийшло за межі ухвалення рішення і того, що це «можливість відновити міжнародне право, яке «Ізраїль» постійно порушував, і необхідно використати це рішення з боку арабів... («Sky News Arabia», 28.01.2024).

Більше того, вони продовжують чекати на рішення від Сполучених Штатів, а посередники із числа арабських країн, Єгипет і Катар, квапляться на зустріч з Америкою і євреями, щоб обговорити новий акт капітуляції для визволення єврейських полонених у опору. «Ізраїльська» делегація під керівництвом Девіда Барнії, директора «ізраїльської» розвідувальної служби «Моссад», прибула до столиці Франції для продовження переговорів про можливу нову угоду по звільненню більшої кількості заручників, утримуваних в Газі. Повідомляється, що ввечері у неділю в Парижі «ізраїльська» делегація зустрінеться з представниками Сполучених Штатів, Катара і Єгипту, які докладають спільні посередницькі зусилля для завершення угоди між «Ізраїлем» і «ХАМАС», яка зараз розробляється і готується. Від двох високопосадових американських чиновників передається, що є конкретні ознаки прогресу в пропозиціях, які американські переговорники викладуть на стіл, включаючи попередню рамкову угоду, яка передбачає призупинення «Ізраїлем» своїх військових операцій в Газі на два місяці в обмін на звільнення нової групи заручників, більше 100 людей, утримуваних «ХАМАС»... («BBC», 28.01.2024). Так Америка управляє ними, а вони слідують за нею!

سَاءَ مَا يَحْكُمُون

«Яким же огидним є те, що вони вирішують!».

Такими є правителі в мусульманських країнах…

О, армії, зробіть вибір свого шляху — шляху підкорення Аллаху і Його Посланцю ﷺ, набувши благо в обох світах: велика перемога в цьому світі і успіх в Ахіраті і Раю, ширина якого рівня небесам і землі, уготованому для богобоязливих, підтримавши Газу, її воїнів і усю Палестину... Або не послідуєте шляху ваших правителів, і вони не принесуть вам користі ані в цьому світі, ані в Ахіраті, а ваш стан буде як у того, хто шукає порятунку від спеки у вогні, і для вас не буде перемоги в цьому житті і не буде у вас порятунку в загробному, а буде лише:

لَهُمْ خِزْيٌ فِي الدُّنْيَا وَلَهُمْ فِي الْآخِرَةِ عَذَابٌ عَظِيمٌ

«для них ганьба в цьому світі, а в Останньому житті для них уготовані великі муки».

О, армії в країнах мусульман!

Згадайте своїх пращурів, згадайте Салах уд-Діна, який покінчив з хрестоносцями після того, як вони спустошили землю... Згадайте Кутуза і Бейбарса і воїнів мусульман, які подолали монголів. Пам’ятайте, що усе це відбувалось на благословенній землі Палестини. Згадайте це, будьте їх нащадками і слідуйте їх шляхом, зробіть Палестину в третій раз місцем, де євреї та їх союзники, які вигнали вас із ваших домів, знайдуть свою смерть:

إِنَّمَا يَنْهَاكُمُ اللهُ عَنِ الَّذِينَ قَاتَلُوكُمْ فِي الدِّينِ وَأَخْرَجُوكُمْ مِنْ دِيَارِكُمْ وَظَاهَرُوا عَلَى إِخْرَاجِكُمْ أَنْ تَوَلَّوْهُمْ وَمَنْ يَتَوَلَّهُمْ فَأُولَئِكَ هُمُ الظَّالِمُونَ

«Аллах забороняє вам дружити тільки з тими, які бились з вами через релігію, виганяли вас із ваших осель і сприяли вашому вигнанню. А ті, які беруть їх собі в помічники і друзі, є беззаконниками» (60:9).

Слідуйте словам Аллаха:

وَاقْتُلُوهُمْ حَيْثُ ثَقِفْتُمُوهُمْ وَأَخْرِجُوهُمْ مِنْ حَيْثُ أَخْرَجُوكُمْ

«Вбивайте їх, де б ви їх не зустріли, і виганяйте їх звідки, звідки вони вигнали вас» (2:191).

О, армії мусульман земель Кінана (Єгипту) і Шаму!

Хіба серед вас немає праведного чоловіка, який очолить воїнів, за яким послідують інші армії, прославляючи Аллаха, а за ними і уся Умма буде славити Аллаха за подаровану Ним перемогу, як сказано в Корані:

إِنَّا لَنَنْصُرُ رُسُلَنَا وَالَّذِينَ آمَنُوا فِي الْحَيَاةِ الدُّنْيَا وَيَوْمَ يَقُومُ الْأَشْهَادُ

«Воістину, Ми надамо допомогу Нашим посланцям і віруючим в мирському житті і в той день, коли предстануть свідки» (40:51)?!

О, армії, чаша терпіння переповнилась, і не залишилось виправдань у того, хто виправдовується, і доводів у того, хто заперечує, і не досить просто стискати зуби від гніву на ваших ворогів, не роблячи нічого.

Всевишній і Всемогутній Аллах сказав:

قَاتِلُوهُمْ يُعَذِّبْهُمُ اللهُ بِأَيْدِيكُمْ وَيُخْزِهِمْ وَيَنْصُرْكُمْ عَلَيْهِمْ وَيَشْفِ صُدُورَ قَوْمٍ مُؤْمِنِينَ

«Бийтесь з ними. Аллах покарає їх вашими руками, зганьбить їх і обдарує вас перемогою над ними. Він зцілить груди віруючих людей» (9:14).


Хізб ут-Тахрір
18 Раджаба 1445 р.х.
30.01.2024 р.

Головне меню