Правителі мусульманських країн! Слухайте і усвідомте!

Прокламації
Друкарня

Те, що відбувається сьогодні — нелюдська війна проти Гази. Разом з цим спостерігається бездіяльність мусульманських армій, особливо тих, які знаходяться поруч з Палестиною, незважаючи на усі звірства, які щоденно коїть єврейське утворення.

Ця варварська війна супроводжується заявами невірних колонізаторів, особливо США і Британії, про розділення Палестини на дві держави: єврейську державу на більшій частині Палестини і роззброєну територію для палестинців! Ця ідея усе частіше повторюється правителями мусульманських країн, особливо арабських, які межують з Палестиною, а перш за усе — владою Палестини. Продовження варварських нападів протягом майже п’ятдесяти днів, потім перемир’я на тиждень зі згоди єврейського утворення, потім його порушення з його сторони і відновлення нападів з іще більшою жорстокістю — і ніякого втручання армій! Усе це для того, щоб показати псевдомогутність єврейської держави і нездатність мусульманських армій битись з ним, таким чином підготувавши підґрунтя для переговорів про порочний план розділу на дві держави, що є зрадництвом Аллаха, Його Посланця ﷺ і віруючих.

Правителі мусульманських країн!

Єврейське утворення не здатне отримати перемогу в бою, адже Аллах сказав:

لَنْ يَضُرُّوكُمْ إِلَّا أَذًى وَإِنْ يُقَاتِلُوكُمْ يُوَلُّوكُمُ الْأَدْبَارَ ثُمَّ لَا يُنْصَرُونَ

«Вони не завдадуть вам ніякої шкоди, окрім докучання. Якщо же вони будуть битись з вами, то повернуться до вас спиною, після чого їм не буде надана допомога» (3:111). Як ви бачите, незважаючи на усі переважаючі сили єврейського утворення, воно досі не добилось перемоги. Так як же буде, якщо рушать у бій мусульманські армії, причому не усі, а тільки ті, які заходяться поруч з Палестиною, або хоча б частина із них? Тоді від так званої єврейської «держави» і сліду не залишиться.

Палестина — ісламська земля! Її відкрив Умар, звільнив Салахуддін, її охороняв Абдульхамід, і вона не виставлена на продаж. Недозволено її розділяти між своїм народом тими, хто її захопив і вигнав її жителів. Рішення — не в створенні двох держав, а в словах Всемогутнього і Великого:

وَاقْتُلُوهُمْ حَيْثُ ثَقِفْتُمُوهُمْ وَأَخْرِجُوهُمْ مِنْ حَيْثُ أَخْرَجُوكُمْ

«Вбивайте їх, де б ви їх не зустріли, і виганяйте їх звідти, звідки вони вас вигнали» (2:191).

Правителі мусульманських країн!

Хіба для вас не досить як приводу загибелі шістдесяти тисяч шахідів і поранених в Газі, щоб висунути армії їм на допомогу?

وَإِنِ اسْتَنْصَرُوكُمْ فِي الدِّينِ فَعَلَيْكُمُ النَّصْرُ

«Якщо вони попросять вас про допомогу у справах релігії, то ви повинні допомогти» (8:72).

Хіба для вас не досить криків дітей Гази, плачу матерів, страждання вдів і стонів дідусів і бабусь, щоб висунути армії їм на допомогу?

Хіба для вас не досить багаторазового збільшення звірств, розчленування тіл, кінцівок шахідів і потоків крові з-під розвалин, щоб допомогти народу Гази?

Невже ви не бачите? Невже ви не чуєте? Невже в ваших жилах не скипає кров, щоб допомогти Газі Хашима (за переказами, в цьому місті знаходиться могила діда Пророка ﷺ)? Невже вам не соромно перед Аллахом, Його Посланцем ﷺ і віруючими відмовлятись допомагати їм? Але Посланець Аллаха ﷺ істину сказав в хадісі:

إِنَّ مِمَّا أَدْرَكَ النَّاسُ مِنْ كَلَامِ النُّبُوَّةِ إِذَا لَمْ تَسْتَحْيِ فَاصْنَعْ مَا شِئْت َ

«Воістину, дійшло до людей із слів пророцтва наступне: якщо ти не відчуваєш сорому, роби що хочеш» (Бухарі).

Правителі мусульманських країн!

Ми розуміємо, що ваша відданість невірним колонізаторам, особливо Америці, і ваше підкорення їм заважають вам допомогти Газі та її народу, щоб зберегти свої хиткі трони. Але ви забули — або ж прикидаєтесь в забудькуватості, — що, вчиняючи так, ви втрачаєте не тільки своє Майбутнє життя, але і це. Адже невірні колонізатори виплюнуть вас, ніби кісточку, і перекинуть ваші трони, коли закінчать використовувати вас в своїх цілях. Приклад ваших колег із минулого повинен послужити для вас уроком, якщо ви володієте розумом. Правдивий Аллах Всемогутній і Великий:

أَفَلَمْ يَسِيرُوا فِي الْأَرْضِ فَتَكُونَ لَهُمْ قُلُوبٌ يَعْقِلُونَ بِهَا أَوْ آذَانٌ يَسْمَعُونَ بِهَا فَإِنَّهَا لَا تَعْمَى الْأَبْصَارُ وَلَكِنْ تَعْمَى الْقُلُوبُ الَّتِي فِي الصُّدُورِ

«Хіба вони не подорожували по землі, маючи серця, за допомогою яких вони могли розуміти, і вуха, за допомогою яких вони могли чути? Воістину, сліпнуть не очі, сліпнуть серця, які в грудях» (22:46).

Солдати мусульманських армій!

Ось вже майже два місяці триває варварська атака євреїв на ваших братів в Газі. Незважаючи на ті звірства, жертвами яких стали жінки, діти, вчені і старі, незважаючи на руйнування домів, лікарень, мечетей і закладів, правителі усе іще забороняють вас допомагати вашим братам в Газі, а ви мовчки сидите без руху! Хіба ви не боїтесь гніву Господа за бездіяльність?

يَا أَيُّهَا الَّذِينَ آمَنُوا مَا لَكُمْ إِذَا قِيلَ لَكُمُ انْفِرُوا فِي سَبِيلِ اللهِ اثَّاقَلْتُمْ إِلَى الْأَرْضِ أَرَضِيتُمْ بِالْحَيَاةِ الدُّنْيَا مِنَ الْآخِرَةِ فَمَا مَتَاعُ الْحَيَاةِ الدُّنْيَا فِي الْآخِرَةِ إِلَّا قَلِيلٌ * إِلَّا تَنْفِرُوا يُعَذِّبْكُمْ عَذَاباً أَلِيماً وَيَسْتَبْدِلْ قَوْماً غَيْرَكُمْ وَلَا تَضُرُّوهُ شَيْئاً وَاللهُ عَلَى كُلِّ شَيْءٍ قَدِيرٌ

«О, ті, які увірували! Чому, коли вас закликають виступити в похід на шляху Аллаха, ви тяжко припадаєте до землі? Невже ви вдовольняєтесь мирським життям більше, аніж Останнім життям? Але мінливе задоволення мирського життя порівняно з Останнім життям жалюгідне. Якщо ви не виступите в похід, то Він піддасть вас тяжким стражданням і замінить вас іншим народом. Ви нічим не нашкодите Йому, адже Аллах здатен на усіляку річ» (9:38,39).

Невже ви не бажаєте одного із двох благ?

يَغْفِرْ لَكُمْ ذُنُوبَكُمْ وَيُدْخِلْكُمْ جَنَّاتٍ تَجْرِي مِنْ تَحْتِهَا الْأَنْهَارُ وَمَسَاكِنَ طَيِّبَةً فِي جَنَّاتِ عَدْنٍ ذَلِكَ الْفَوْزُ الْعَظِيمُ * وَأُخْرَى تُحِبُّونَهَا نَصْرٌ مِنَ اللهِ وَفَتْحٌ قَرِيبٌ وَبَشِّرِ الْمُؤْمِنِينَ

«Він пробачить вам ваші гріхи, введе вас в Райські сади, в яких течуть річки, і в чудові оселі в садах Едему. Це — великий успіх. Буде іще те, що ви любите: допомога від Аллаха і близька перемога. Повідом же благу звістку віруючих!» (61:12,13).

Хіба ви не бажаєте могутності в цьому світі і в Останньому житті?!

Солдати мусульманських армій!

Прийдіть на допомогу своїм братам в Газі! Якщо правителі встануть у вас на шляху, то хапайте їх, не жаліючи! Допоможіть своїм братам в благословенній землі і нанесіть вирішальну поразку єврейському утворенню, як колись була нанесена вирішальна поразка хрестоносцям в священному Єрусалимі, як було нанесена вирішальна поразка монголам при Айн-Джалуті. Тоді уся Палестина знов стане територією Іслама (Дар уль-Іслям), якою вона і була. Вона знов буде перебувати під затишком Халіфату, під стягом Посланця Аллаха ﷺ, адже вона є землею Ісра і Міраджу (нічного перенесення і піднесення на небеса). Благословенною є ця земля і те, що навколо неї:

سُبْحَانَ الَّذِي أَسْرَى بِعَبْدِهِ لَيْلاً مِنَ الْمَسْجِدِ الْحَرَامِ إِلَى الْمَسْجِدِ الْأَقْصَى الَّذِي بَارَكْنَا حَوْلَهُ لِنُرِيَهُ مِنْ آيَاتِنَا إِنَّهُ هُوَ السَّمِيعُ الْبَصِيرُ

«Пречист Той, Хто переніс вночі Свого раба, щоб показати йому деякі із Наших знамень, із Заповідної мечеті в мечеть аль-Акса, околицям якої Ми дарували благословення. Воістину, Він — Чуючий, Бачачий» (17:1).

Отож, солдати, прийдіть на допомогу своїм братам в Газі Хашима! Допомагайте Аллаху, і Аллах допоможе вам:

يَا أَيُّهَا الَّذِينَ آمَنُوا إِنْ تَنْصُرُوا اللهَ يَنْصُرْكُمْ وَيُثَبِّتْ أَقْدَامَكُمْ * وَالَّذِينَ كَفَرُوا فَتَعْساً لَهُمْ وَأَضَلَّ أَعْمَالَهُمْ * ذَلِكَ بِأَنَّهُمْ كَرِهُوا مَا أَنْزَلَ اللهُ فَأَحْبَطَ أَعْمَالَهُمْ

«О, ті, які увірували! Якщо ви допоможете Аллаху, то і Він допоможе вам і утвердить ваші стопи. Загибель тім, які не увірували! Він зробить марними їх діяння. Це тому, що вони зненавиділи ниспослане Аллахом, і Він зробив марними їх діяння!» (47:7–9).

 

Хізб ут-Тахрір
20 Джумада аль-уля 1445 р.х.
5 грудня 2023 р.

Головне меню