Репресивна практика проти мусульман в Європі лише підвищить їх стійкість у своїй релігії та дотриманні її законів

Газета «Ар-Рая»
Друкарня

Після вигнання натовпу демонстрантів із 20 людей, членів антиісламського руху «ПЕГІДА», які хотіли смажити свинину навпроти мечеті Лалелі у південній частині Роттердаму.

Представник Хізб ут-Тахрір у Нідерландах  д-р Окай Пала заявив у прес-релізі, що зараз більше аніж коли-небудь важливо, щоб мусульмани у Нідерланадах засучили рукава та підготувались до тяжких часів, тому що страшна загроза нависла над мусульманами по усій Європі. У підтвердження цьому Пала сказав, що в Австрії сім мечетей були зачинені, а шістдесят імамів можуть стикнутись з видворенням. У Франції президент Макрон об’явив, що він працює над реформуванням Ісламу, помістивши у нього французькі штрихи, тобто він бажає змінити Іслам, щоб той відповідав світським ідеям. У Данії нещодавно була прийнята заборона на нікаб.

Німеччина також заборонила хустки у школах для дівчат у віці до 14 років у Північному Рейні-Вестфалії. У своїй заяві Окай Пала зазначив, що це — не що інше як зловмисна спроба діяти проти небажаних ісламських норм, цінностей та поглядів. З одного боку, вони хизуються демократією та свободою. З іншого боку, вони хочуть, щоб усі думали та діяли у межах, встановлених світськими лібералами. Представник Хізб ут-Тахрір підкреслив, що швидке поширення антиісламських настроїв в Європі використовується для виправдання дискримінацій дій проти мусульманських общин у спробі усунути мусульман, вимушуючи їх відмовитись від законів своєї релігії або навіть залишити Іслам.

У заяві також зазначається, що репресивна політика проти мусульман зазнала поразки та набула зворотного ефекту. Згідно новим дослідженням, проведеним Нідерландським інститутом соціальних досліджень, мусульмани стали більш релігійними, а молоде покоління більш ісламізоване, і вони передадуть це майбутнім поколінням. На завершення заяви вказується, що задача мусульманської общини полягає у тому, щоб підтримувати та розвивати це далі, працюючи свідомо та ефективно, щоб об’єднати мусульман, засудити репресивні заходи та поширити послання Ісламу.

Огляд новин «Ар-Рая»
20.06.2018

Останній номер газети Ар-Рая арабською
Інтерв'ю з Османом Баххаш про газету «Ар-Рая»
Газета Ар-Рая

Головне меню