Армії мусульман повинні скинути правителів і встановити Праведний Халіфат

Пакистан
Друкарня

Прес-реліз

Армії мусульман повинні знаходитись в одному ряду з Ісламською Уммою у їх підтримці мусульман сектора Газа. Передав Муслім, що Посланець Аллаха ﷺ сказав:

الْمُسْلِمُونَ كَرَجُلٍ وَاحِدٍ إِنْ اشْتَكَى عَيْنُهُ اشْتَكَى كُلُّهُ وَإِنْ اشْتَكَى رَأْسُهُ اشْتَكَى كُلُّهُ

«Мусульмани подібні єдиному тілу людини. Якщо її око уражає хвороба, то хворіє усе тіло, і якщо її голову уражає хвороба, то хворіє усе тіло».

Мусульмани, незважаючи на труднощі з якими вони стикнулись, використали усілякі засоби, щоб підтримати своїх братів в секторі Газа. Мусульмани бойкотували компанії, які мають справу з єврейським утворенням, що нанесло євреям збитки в мільярди доларів. Молодь Умми відмовляється від високооплачуваної роботи в таких компаніях, незважаючи на поширене безробіття. Мусульмани невпинно працювали над поширенням інформації про страждання своїх братів і сестер в Газі, незважаючи на наслідки і обмеження в соціальних мережах. Мусульмани зібрали великі суми грошей, щоб допомогти сектору Газа, незважаючи на крайнє зубожіння, від якого вони самі страждають. Мусульмани вийшли на протест проти своїх правителів, незважаючи на сльозогінний газ і погрози тиранів. Хіба армії мусульман не були повинні вийти і встати пліч-о-пліч з народом, підтримуючи сектор Газа?!

Армії мусульман повинні скинути своїх жалюгідних правителів, які встали на бік єврейського утворення, хоча у їх розпорядженні — мільйони солдатів. Арабські правителі забезпечують євреїв паливом для їх танків і літаків і застосовують сльозогінний газ проти мусульман, протестуючих проти їх зрадництва. Турецький уряд продовжує торгівлю з сіоністами, відправляючи їм завантажені кораблі. Щодо правителів Пакистану, то вони не дозволяють найсильнішій армії мусульман знищити єврейське утворення, при цьому постійно просуваючи американське рішення двох держав, яке передбачає передачу більшої частини Палестини окупантам. 23 листопада 2023 року прес-службою пакистанської армії була випущена заява, в якій говорилось: «Військове керівництво підкреслило принципову позицію Пакистану у підтримці рішення про створення двох держав». Хіба армії мусульман не повинні скинути цих правителів, коли вони перебувають на апогеї своїх злочинів і зрадництва?!

Арміям мусульман слід встановити Халіфат, який стане щитом мусульман в Газі і за її межами, Посланець Аллаха ﷺ сказав:

إِنَّمَا الْإِمَامُ جُنَّةٌ يُقَاتَلُ مِنْ وَرَائِهِ وَيُتَّقَى بِهِ

«Імам — це щит, за яким б’ються і яким захищаються» (Бухарі).

Коли на чолі Праведного Халіфату був Умар ібн аль-Хаттаб, була відкрита Благословенна земля Палестини. Халіфат відправив Салахуддіна аль-Айюбі для звільнення Палестини від хрестової окупації. Халіфат Абдульхаміда II відкинув спроби сіоністів 18 травня 1901 року купити землю в Палестині; халіф тоді сказав: «Я не можу відмовитись навіть від п’яді землі Палестини, оскілки вона належить не мені, а усій Ісламській Уммі». Сьогодні у Умми немає Халіфату, у неї є нікчемні правителі, які є щитами для ворогів і мечами проти мусульман. Хіба армії мусульман не повинні надати допомогу у встановленні Праведного Халіфату?

О, мусульмани Пакистану! В цей Рамадан ми повинні вимагати, щоб наші армії встановили Халіфат і вирушили до звільненню Гази. Ми повинні нагадати кожному солдату про велику нагороду, яка очікує муджахіда, який надає допомогу у встановленні ісламського правління. Ми повинні нагадати їм про Саада ібн Муаза (р.а.), який надав допомогу Посланцю Аллаха ﷺ у встановленні законів Аллаха в Медині. Ми повинні нагадати їм про поховання Саада, про легкість його тіла, Посланець Аллаха ﷺ сказав:

مَا يَمْنَعُهُ أَنْ يَخِفَّ وَقَدْ هَبَطَ مِنَ الْمَلَائِكَةِ كَذَا وَكَذَا لَمْ يَهْبِطُوا قَطُّ قَبْلَ يَوْمِهِمْ، قَدْ حَمَلُوهُ مَعَكُمْ

«Ніщо не заважає йому бути легким, адже зійшли янголи, які ніколи раніше не спускались, і вони несуть його тіло разом з вами».

Слід наслати, що сказав Посланець Аллаха ﷺ матері Саада ібн Муаза (р.а.), яка оплакувала свого сина:

لِيَرْقَأْ دَمْعُكِ، وَيَذْهَبْ حُزْنُكِ، فَإِنَّ ابْنَكِ أَوَّلُ مَنْ ضَحِكَ اللهُ لَهُ، وَاهْتَزَّ لَهُ الْعَرْشُ

«Нехай перестануть текти твої сльози і нехай покине тебе сум. Твій син став першим, кому посміхнувся Аллах і від смерті якого похитнувся Трон» (ат-Табарані).

О, мусульмани в озброєних силах! Чи є щось більш величніше, аніж те, що зробив Саад ібн Муаз (р.а.), надавши допомогу у встановленні правління по законам Аллаха? Янголи спустились, щоб бути присутніми на його похованні, а престол Милостивого затрясся від радості прийняти його душу. В битві при Бадрі Саад ібн Муаз твердо і упевнено сказав Посланцю Аллаха ﷺ:

فَوَالَّذِي بَعَثَكَ بِالْحَقِّ لَوِ اسْتَعْرَضْتَ بِنَا هَذَا الْبَحْرَ فَخُضْتَهُ لَخُضْنَاهُ مَعَكَ، وَمَا تَخَلَّفَ مِنَّا رَجُلٌ وَاحِدٌ، وَمَا نَكْرَهُ أَنْ تَلْقَى بِنَا عَدُوَّنَا غَداً، إِنَّا لَصُبُرٌ فِي الْحَرْبِ، صُدُقٌ فِي اللِّقَاءِ، لَعَلَّ اللهَ يُرِيكَ مِنَّا مَا تَقَرُّ بِهِ عَيْنُكَ، فَسِرْ بِنَا عَلَى بَرَكَةِ اللهِ

«Клянусь Тим, Хто послав тебе з істиною, якщо ти вирушиш по морю, то ми теж вирушимо з тобою і не відстав би від тебе жоден! Ми не маємо нічого проти того, щоб завтра ти повів нас на ворога, адже ми звикли до війни і ніколи не здригнемось, можливо, Аллах дасть тобі побачити в нас те, що порадує тебе! Веди ж нас з благословення Аллаха!».

О, армії мусульман, відродіть дух Бадру і мобілізуйте свої сили!


Інформаційний офіс
Хізб-ут-Тахрір Пакистан
Неділя, 21 Рамадан 1445 р.х.
31.03.2024 р.
№41

Головне меню