Наклеп на «Хізб ут-Тахрір» призведе лише до втрати авторитету наклепників!

Прес-релізи ЦІО
Друкарня

Національне агентство розслідувань Індії (NIA) у травні 2023 року відкрило справу у відношенні шістнадцяти затриманих мусульман, яких звинувачують в озброєній боротьбі проти Індії, приписуючи їм членство в Хізб ут-Тахрір, про що був опублікований прес-реліз на сайті «opindia» 5 листопада 2023 року. Ці брехливі звинувачення з метою виправдати намір прем’єр-міністра Нарендри Моді заборонити партію. В цьому намірі йому активно сприяють чиновники із NIA, зрадивши свій обов’язок і не гребуючи брехнею і вигадками, за допомогою яких вони намагаються обдурити народ Індії.

Уряд Моді хизується тим, що Індія є «найбільшою демократією» у світі, проте у своєму підході до проблемних поглядів або точок зору вона вдається до брудних маніпуляцій, щоб дискредитувати їх. Уряд і служби безпеки звертаються не до об’єктивних фактів, а до сіянню брехні, щоб позбутись від тягаря закону. Можна побачити паралелі в тому, як небажані протести в будь-якій іншій демократії жорстко присікаються за наказом уряду. Це робиться під приводом підтримання правопорядку, який, здається, вийшов з-під контролю через припускаємих, «уявних зловмисників. Це було очевидно під час протестів індійських фермерів в 2021 році, коли протестуючі були надзвичайно обережні з тими, хто вступав до їх лав, ретельно перевіряючи їх заздалегідь.

Сполучені Штати — як заявляється, «найбільша» демократія у світі — самі сумно відомі тим, що їх злочинні агенти спецслужб поширюють екстремістські погляди серед нічого не підозрюючих мусульман, а потім таврують тих, хто погодився з цими думками, як загрозу національній безпеці, або «терористів», або «сплячі осередки», після чого роздувається істерія у ЗМІ, що впливає на сприйняття мас. Проте такі справи закриваються в їх же судах через роки з причини повної відсутності доказів.

В демократичних країнах по усьому світу злочинні агенти розвідки таємно вербують шпигунів, які зближаються з нічого не підозрюючими мусульманами, які визнають Іслам як систему управління людством або просто симпатизують ідеям джихаду. Ці мусульмани потім опиняються втягнутими у брехливі змови проти Умми, незважаючи на відсутність яких-небудь конкретних доказів або акту насильства чи тероризму.

Світ ніколи не дізнається про роль злочинних агентів служб безпеки, які, прикидаючись мусульманами, запроваджувались в общини. Вони проявляли активність, заохочуючи, сприяючи і організовуючи тренувальні табори, про які потім повідомлялось в ЗМІ. І ніхто не дізнається про примусові зізнання, які були вибиті злочинними агентами, хіба що через багато років — після того, як про це будуть написані книги.

Чиновники із Національного розвідувального управління Індії чудово обізнані про ідейний і політичний характер діяльності партії «Хізб ут-Тахрір», тим не менш, вони висувають завідомо брехливі звинувачення на її адресу, дискредитуючи свою роботу і підриваючи довіру до неї. Подібна практика перетворила захисників національної безпеки на посміховисько. Такі авантюри є очевидним зрадництвом свого обов’язку, і вони лише викличуть серйозні сумніви відносно їх минулих, теперішніх і майбутніх розслідувань. Варто зазначити, що ці брехливі звинувачення є порожньою тратою часу і бюджетних засобів. Така низька поведінка осадових осіб агентства подібна фанатичному виконанню своїх обов’язків на шкоду правді і справедливості, які вони брехливо прагнуть продемонструвати світу.

Звинувачення, висунуті в Індії відносно «Хізб ут-Тахрір» на тлі протестів в Британії, пов’язаних з палестинським питанням, насправді розкривають іще один приклад того, наскільки нерепрезентативна демократія. Незалежно від того, чи є це найбільшою чи найстарішою демократією світу, коли справа стосується переслідування реальної політичної позиції свого народу, завжди спостерігається спроба її спотворити. Незважаючи на вимогу сотень мільйонів людей в демократичних країнах покласти край незаконній окупації Палестини сіоністським утворенням, саме демократичні країни продовжують підтримувати і зберігати її окупацію з 1917року, і Великобританія, і Америка, і Європа, і Індія в цьому рівні.

Хізб ут-Тахрір ніколи не облишить викладати світу факти про свою діяльність і свій метод, щоб істина буда відома усім людям:

1. Хізб ут-Тахрір — політична партія, яка прагне відновити Халіфат в мусульманських країнах. Халіфат, який об’єднає усіх мусульман під однією політичною владою, запровадить закони Всемогутнього Аллаха і буде висвітлюючим шлях істини для решти людства.

2. Метод Хізб ут-Тахрір не приймає фізичних дій, адже партія веде ідейну і політичну боротьбу. Це приписаний шаріатом метод, і Хізб від нього не відхиляється і не застосовує нічого іншого, навіть у виняткових випадках. Хізб протягом більше сімдесяти років дотримувався шаріатського методу, в тому числі — і в тих країнах, де його члени піддавались найбільш нелюдському обходженню.

3. Огидна тактика, яка використовується урядовими чиновниками, повинна нагадати Уммі про необхідність бути пильною і не ставати жертвою обману. Необхідно сконцентруватись на методі Пророка ﷺ. Його ﷺ заклик не носив фізичного характеру, а був ідейним і політичним, він вівся на шляху запровадження Ісламу і встановлення його влади в Медині. Коли ті, хто дали присягу, відому як Друга Акаба, Присяга Нусри, попросили у Пророка ﷺ дозволу битись з многобожниками, він ﷺ сказав:

إِنَّا لَمْ نُؤْمَرْ بِذَلِكَ

«У нас немає повеління (від Аллаха) це робити».

Аллах ﷻ повелівав йому ﷺ проявляти терпіння перед лицем страждань і гонінь так само, як були терплячі попередні посланці, мир їм. Всемогутній Аллах сказав:

وَلَقَدْ كُذِّبَتْ رُسُلٌ مِّن قَبْلِكَ فَصَبَرُوا عَلَى مَا كُذِّبُوا وَأُذُوا حَتَّى أَتَاهُمْ نَصْرُنَا

«До тебе посланців так само вважали брехунами, але вони терпіли те, що їх так називали і ображали, поки не являлась до них Наша допомога» (6:34).

4. Хізб ут-Тахрір був заснований у відповідь на веління Аллаха в Священному Корані створити групу, яка закликає до добру, наказує схвалюване і забороняє засуджуване. Він буде стійко дотримуватись цього шляху для встановлення Халіфату за методом пророцтва, як обіцяв це Посланець Аллаха ﷺ. Всемогутній Аллах сказав:

وَمِنَ النَّاسِ مَن يَتَّخِذُ مِن دُونِ اللهِ أَندَاداً يُحِبُّونَهُمْ كَحُبِّ اللهِ وَالَّذِينَ آمَنُوا أَشَدُّ حُبّاً لِّلَّهِ وَلَوْ يَرَى الَّذِينَ ظَلَمُوا إِذْ يَرَوْنَ الْعَذَابَ أَنَّ الْقُوَّةَ لِلَّهِ جَمِيعاً وَأَنَّ اللهَ شَدِيدُ الْعَذَابِ

«Серед людей є такі, які долучають до Аллаху рівних і люблять їх так само, як люблять Аллаха. Але ті, які увірували, люблять Аллаха сильніше. Якщо б беззаконники, подивившись на муки, побачили, що могутність цілком належить Аллаху і що Аллах завдає тяжкі муки» (2:165).

Неспроможність демократії та її гучні поразки — як на регіональному, так і на глобальному рівнях — виявили її нелюдську сутність і подвійні стандарти. Демократія показала свою нездатність справитись зі світовою кризою, з пандемією, яка нещодавно спустошувала світ; стало очевидним її лицемірство по відношенню до масових вбивств в Газі.

Це і багато іншого спонукає замислитись кожну людину, яка вірна своєму народу і бажає слідувати істинним гуманним цінностям. Ми закликаємо її прийняти Іслам, з її акидою і системою для життя. Тільки Іслам містить правильні рішення усіх проблем людей, це єдина ідеологія, вільна від економічних, соціальних і людських криз.

Ми закликаємо народ Індії, мусульман і немусульман, повернутись до Ісламу! І з цим же ми звертаємось до свідомих і дбаючих про свій народ людей в різних урядових закладах, адже тільки за допомогою Ісламу можна захистити свій народ від усіх лих, якщо вони дійсно прагнуть до цього.

ادْعُ إِلَى سَبِيلِ رَبِّكَ بِالْحِكْمَةِ وَالْمَوْعِظَةِ الْحَسَنَةِ وَجَادِلْهُم بِالَّتِي هِيَ أَحْسَنُ إِنَّ رَبَّكَ هُوَ أَعْلَمُ بِمَن ضَلَّ عَن سَبِيلِهِ وَهُوَ أَعْلَمُ بِالْمُهْتَدِينَ

«Закликай на шлях Господа мудрістю і добрим увещеванням і веди суперечку з ними найкращим чином. Воістину, твій Господь краще знає тих, хто зійшов з Його шляху, і краще знає тих, хто слідує прямим шляхом» (16:125).

Салахуддін Адада
Голова Центрального інформаційного офісу Хізб ут-Тахрір
№ 020/1445 х.
Четверг, 22 Джумада аль-ахира 1445 г.х.

Головне меню