«Вистава навколо прикордонних воріт» закривається, коли вже занадто пізно!

Огляд новин
Друкарня

Повідомляється, що 2 прикордонні переходи між Туреччиною і Сирією будуть відкриті на 9-й день землетрусу силою 7,7 бали, що трапився в Кахраманмараші, який уразив також північні райони у Сирії, де зосереджена опозиція.

Коли вже занадто пізно було вирішено відкрити 2 прикордонні пункти між Туреччиною і Сирією, щоб надати легітимності тиранічному режиму Асада, який не має ніякого впливу на полі бою і продовжує залишатись при владі при підтримці терористичної організації «Партія демократичної єдності»/«Робоча партія Курдистану», а також резервних сил, оснащених Іраном на землі, Росією у повітрі і США на півночі країни.

Генеральний секретар ООН Антоніу Гутерріш об’явив, що схвалює рішення Асада, вбивці сирійського народу, відкрити пункти Баб-ель-Салам і Аль-Рай в Сирії, щоб дозволити гуманітарній допомозі пройти через Туреччину після землетрусу.

Мартин Гріффітс, заступник координатора Генерального секретаря ООН з гуманітарних питань і надзвичайної допомоги, провів зустріч за зачиненими дверима в Раді Безпеки ООН (РБ ООН) щодо рішення Асада.

Гріффітс зустрівся з Асадом в Дамаску у понеділок, через тиждень після руйнівного землетрусу, який трапився у Туреччині і Сирії і уніс життя більше 37000 людей.

США підкреслили, що відкриття іще двох прикордонних переходів буд позитивним моментом для Сирії, якщо Асад «серйозно» поставиться до своїх обіцянок в ООН.

Тисячі сирійських мусульман загинули під завалами після того, як Росія вдалась до тиску, щоб отримати дозвіл на легітимізацію режиму Асада. З іншого боку, режим Асада розподілив гуманітарну допомогу, що прибула з десятками літаків, які приземлились в аеропорту Дамаска, серед своїх родичів і прибічників. У засобах масової інформації було відображено, що гуманітарна допомога продавалась за гроші на вулицях Дамаску.

Примітно, що це рішення було прийнято після дзвінка із США. «Уся гуманітарна допомога повинна бути пропущена через усі прикордонні переходи і розподілена в усі постраждалі райони без зволікання», — говориться в заяві прес-секретаря Ради національної безпеки Білого дому, яка була зроблена в Вашингтоне, контролюючим ситуацію на місцях за лаштунками і домінуючим в Сирії з часів батька Башара Асада.

«Я схвалюю сьогоднішнє рішення президента Сирії Башара Асада відкрити контрольно-пропускні пункти Баб-ель-Салам і Аль-Рай на північному заході Сирії із Туреччини на початковий період в три місяці, щоб забезпечити своєчасну доставку гуманітарної допомоги», — говориться в письмовій заяві Генерального секретаря Гутерріша.

Гутерріш зазначив, що число жертв землетрусу продовжує рости і що «вкрай необхідно, щоб мільйони людей, постраждалих від землетрусу, отримали продовольство, медичні послуги, харчування, захист, притулок, зимові запаси і інші життєво важливі речі».

«Відкриття цих пропускних пунктів — поряд з полегшенням гуманітарного доступу, прискоренням видачі віз і спрощенням поїздок між центрами — дозволить швидше доставити більше допомоги», — уточнив Гутерріш.

На минулому тижні землетруси магнітудою 7,7 і 7,6 з епіцентрами в Кахраманмараші так само зачепили міста на півночі Сирії, внаслідок якого загинуло більше 3500 людей.

Після землетрусу Росія, ООН, Туреччина і режим Асада поводять себе як команди, які намагаються виграти час за рахунок перехоплення м’яча на останніх хвилинах. Тисячі людей гинуть через відсутність важкої будівельної техніки і необхідних матеріалів, а ті, хто вижили, борються за життя в холоді. У той час як ООН створює враження, що її турбує благополуччя сирійського народу, США, які грають роль героя, раптово з’являються і вирішують відкрити прикордонні ворота після свого звернення до режиму Асада. У той же час США створюють враження, що вони — на стороні опозиції, а також вони легітимізують режим Асада, звертаючись до нього.

Тисячі мусульман втратили свої життя у цій останній грі, розіграній усіма діючими особами, що дотримуються меж резолюції ООН №2254, метою якої є легітимізація режиму Асада за рахунок крові сирійського народу. Мільйони невинних людей залишились без даху над головою.

 

«Köklü Değişim Medya»
14.02.2023

Головне меню