Вітання з приходом місяця Рамадан 1441 р.х.

Прес-релізи
Друкарня

Хвала Аллаху, Господу Світів! Мир та благословення Посланцю Мухаммаду, його родині, сподвижникам та усім тим, хто послідував йому.

Ассаляму алейкум ва рахматуллахі ва барякятух, дорогі брати та сестри в Ісламі, мусульмани України, Криму та усього світу!

Всевишній Аллах сказав у сурі «Аль-Бакара»:

يَا أَيُّهَا الَّذِينَ آمَنُواْ كُتِبَ عَلَيْكُمُ الصِّيَامُ كَمَا كُتِبَ عَلَى الَّذِينَ مِن قَبْلِكُمْ لَعَلَّكُمْ تَتَّقُونَ

«О ті, які увірували! Вам наказаний пост подібно тому, як він був наказаний вашим попередникам, – можливо, ви устрашитесь» (2:183).

Також Всезнаючий Аллах сказав:

فَمَنْ شَهِدَ مِنْكُمُ الشَّهْرَ فَلْيَصُمْه

«Той із вас, кого застане цей місяць , повинен поститись» (2:185).

Посланець Аллаха ﷺ сказав:

«Постіться, побачивши півмісяць, і розговляйтесь, побачивши півмісяць, а якщо вам не видно його (з причини хмарності), то завершіть попередній місяць (шабан) тридцятьма днями» (Бухарі, Муслім).

Після дослідження та перевірки бачення нового місяця благословенного Рамадану у ніч з вівторка на середу, новий місяць Рамадан не був побачений згідно шаріатській вимозі. У зв’язку з цим завтра четвер – це 30 день місяця Шабан, іншаАллах, а п'ятниця – перший день благословенного місяця Рамадан 1441 р.х., що відповідає 24 квітня 2020 р. по григоріанському календарю.

Хізб ут-Тахрір в Україні вітає Ісламську Умму з приходом цього благословенного місяця Рамадан!

Інформаційний офіс Хізб ут-Тахрір в Україні
30 Шабана 1441 р.х.
23.04.2020 р.

Головне меню