Делегація Хізб ут-Тахрір в Україні відвідала посольство Китайської Народної Республіки у м. Київ

Прес-релізи
Друкарня

2 квітня 2019 р. делегація Хізб ут-Тахрір в Україні у складі двох осіб відвідала посольство Китайської Народної Республіки м. Київ.

Даний візит був частиною всесвітньої кампанії Хізб ут-Тахрір, яка проходить у ці дні у багатьох країнах ісламського і неісламського світу.

Метою візиту було вручення послання Хізб ут-Тахрір відносно переслідувань мусульман Китаю — мусульман-уйгурів.

Керівництво посольства відмовилось прийняти делегацію, пославшись на відсутність попереднього узгодження даного візиту, проте погодилось прийняти саме послання.

Вручене послання складалось із прес-релізу Центрального Інформаційного офісу Хізб ут-Тахрір під назвою «Халіфат звільнить Східний Туркестан і позбавить уйгурських мусульман від жорстокості китайської тиранії» на арабській, китайській, англійській , уйгурській та українській мовах .

Даний прес-реліз містить у собі стисле викладення злочинів китайської влади у відношенні мусульман-уйгурів, а саме спроби придушити будь-які прояви, включаючи закриття мечетей, заборону на проведення колективних намазів, пост у місяць Рамадан, апогеєм яких є ув’язнення більше мільйону мусульман у концентраційні табори з метою «перевиховання».

Також у даному посланні вказується, що малодушна позиція правителів мусульманських країн, які з причини торгових відносин з Китаєм ігнорують його злочини у відношенні мусульман, не є позицією Ісламської Умми. Навпаки, Ісламська Умма відчуває гнів з причини даних злочинів китайського уряду і рано чи пізно зруйнує кайдани, які встановили над нею нинішні правителі мусульман, для того, щоб виступити на захист пригноблених.

Послання завершується попередженням китайському уряду про те, що незабаром в Ісламському світі виникне Другий Праведний Халіфат за методом пророцтва і Халіф мусульман візьме на себе відповідальність по захисту усіх мусульман, включаючи мусульман-уйгурів. І тоді історія взаємовідносин Ісламської Умми з китайським урядом буде подібна історії воєначальника Кутайби ібн Мусліма, який примусив Китай підкоритись волі мусульман і виплачувати джизью.

Ми просимо Аллаха про те, щоб Він припинив страждання мусульман-уйгурів, а також об’єднав усіх мусульман в одній державі під одним правителем - Халіфом, який виступить на захист усіх пригноблених. Амінь.


Інформаційний офіс Хізб ут-Тахрір в Україні
27 раджаба 1440 р.х.
3.04.2019 

Головне меню