Те, що відбувається в Шейх-Джаррах — чергове випробування для Умми та її армій

Огляд новин «Ар-Рая»
Друкарня

Те, що відбувається в районі Шейх-Джаррах — це нова ланка у мережі злочинів проти палестинців у цілому, і жителів аль-Кудса — зокрема. Це — нове виселення, яке практикується у відношенні родин, які були вигнані із своїх земель і домів в 1948 році.

Єврейське утворення послало чіткий сигнал, що воно буде переслідувати жителів аль-Кудса, виганяти їх із своїх домів і заселяти туди єврейських поселенців.

Те, що відбувається в районі Шейх-Джаррах підтверджує, що справжнє рішення полягає в тому, щоб викоренити єврейське утворення і повернути народ Палестини на їх землю, а не розглядати їх як гуманітарну проблему і шукати рішення для наслідків, виникаючих в результаті беззаконня єврейського утворення. Ми вже бачили, як йорданський режим замість того, щоб звільнити Палестину і повернути палестинців в свої міста, села і дома,в співпраці з БАПОР переселив 28 родин біженців в район Шейх-Джаррах, і то в обмін на відмову від своїх прав як біженців 1948 року. І ось єврейське утворення знов переслідує їх, а йорданський режим кидає їх і наносить їм удар в спину, не надаючи їм навіть документів, які підтверджують володіння нерухомістю.

Жителям Шейх-Джарраха не потрібні документи, як підтверджують право власності на їх дома, тому що вони — істинні хазяї цієї землі. І вони довели це своєю сміливістю, своїми рібатами, захистом своїх домів і власності, а також своєю стійкістю проти єврейського утворення, незаконних поселенців і єврейських трибуналів. Тепер вони стикаються з іще однією реальною небезпекою, оскільки єврейське утворення дає їм вибір між депортацією чи тимчасовим перебуванням з передачею права власності на свої дома і майно.

Ісламські народи на власні очі бачать зрадництво своїх правителів, відмову від Палестини, а також нормалізацію і співпрацю єврейським утворенням …Вони бачать, що відбувається з жителями Шейх-Джарраха і що відбувається з благословенною мечеттю аль-Акса…Вони повинні піднятись перед лицем своїх маріонеткових правителів, вимагати від армій допомогти жителям аль-Кудса, Палестини і околиць аль-Акси, повторити успіх битви при Хаттіні і Айн-Джалуті, вигнати окупантів і очистити країну від їх бруду, беззаконня, злочинів і зла.

Справжній крок у підтримку благословенної мечеті аль-Акса не полягає в тому, щоб просити захисту у колоніальних країн чи скликати Раду Безпеки та інші західні інститути, які є інструментами в руках великих держав, і не полягає у засудженні, вираженні стурбованості і протесту. Справжній крок полягає у тому, щоб примусити мусульманські армії виступити в сторону Палестини і викоренити єврейське утворення, позбавивши мусульман від гніту. У протилежному випадку благословенна мечеть аль-Акса продовжить стогнати під тягарем осквернень і штурмів, а аль-Кудс і Палестина залишаться під окупацією.

Ми закликаємо армії Ісламської Умми і офіцерів припинити підкорятись зрадницьким режимам і виступити у бік першої кибли мусульман і до місця піднесення Пророка ﷺ в небеса, змітаючи на своєму шляху усі кордони і усі уряди, які оберігають єврейське утворення. Якщо вони очистять свої наміри і наберуться рішучості, то їх помічником буде Аллах, Який сказав:

يَا أَيُّهَا الَّذِينَ آمَنُواْ مَا لَكُمْ إِذَا قِيلَ لَكُمُ انفِرُواْ فِي سَبِيلِ اللَّهِ اثَّاقَلْتُمْ إِلَى الأَرْضِ أَرَضِيتُم بِالْحَيَاةِ الدُّنْيَا مِنَ الآخِرَةِ فَمَا مَتَاعُ الْحَيَاةِ الدُّنْيَا فِي الآخِرَةِ إِلاَّ قَلِيلٌ ، إِلاَّ تَنفِرُواْ يُعَذِّبْكُمْ عَذَاباً أَلِيماً وَيَسْتَبْدِلْ قَوْماً غَيْرَكُمْ وَلاَ تَضُرُّوهُ شَيْئاً وَاللَّهُ عَلَى كُلِّ شَيْءٍ قَدِيرٌ

«О ті, які увірували! Чому, коли вас закликають виступити в похід на шляху Аллаха, ви тяжко припадаєте до землі? Невже ви вдовольняєтесь мирським життям більше, аніж Останнім життям? Але мінливе задоволення мирським життям порівняно з Останнім життям жалюгідне. Якщо ви не виступите в похід, то Він піддасть вас тяжким стражданням і замінить вас іншим народом. Ви нічим не нашкодите Йому, адже Аллах здатен на усіляку річ» (9:38,39).

 

Огляд новин Газета «Ар-Рая»
12.05.2021

Останній номер газети Ар-Рая арабською
Інтерв'ю з Османом Баххаш про газету «Ар-Рая»
Газета Ар-Рая

Головне меню