Огляд новин газети «Ар-Рая» 13.01.2021

Огляд новин «Ар-Рая»
Друкарня

Дорогі мусульмани! Ваше положення виправить тільки те, що виправило положення мусульман на самому початку — правління по Закону Аллаха і армії, які устрашають ворогів Ісламу.

Це ж можливо тільки у Праведному Халіфаті за методом пророцтва. Ісламська Держава викоренить із Палестини єврейське утворення, яке сімдесят років оскверняє благословенні землі. І тоді Палестина повернеться в Дар уль-Іслям як частина великої держави. Незабаром ми зрадіємо, побачивши, як прийшов час обіцянки Аллаха. Так нехай же кожен мусульманин стане до роботи на шляху встановлення релігії.

Міжнародні конференції і легалізація єврейського утворення

На сайті «Ma’anNews» від 03.01.2021 була опублікована новина: «Міністр закордонних справ Палестини і по справам емігрантів Ріядаль-Малікі підтвердив, що існує консенсус щодо підтримки ідеї президента Махмуда Аббаса про проведення міжнародної мирно конференції.

В інтерв’ю на палестинському телебаченні аль-Малікі вказав, що президент попросив генерального секретаря ООН виконати свої зобов’язання у відношенні організації і почати консультації з зацікавленими країнами, щоб запустити процес підготовки до конференції. Потім президент отримав лист у відповідь, в якому генеральний секретар написав, що прочитав листа президента і згоден з ним у цьому відношенні, а також вважає, що треба почати ці консультації. Аль-Малікі розраховує, що консультації почнуться на початку 2021 року.

Аль-Малікі зазначив, що у кінці січня нове засідання Ради Безпеки під головуванням Тунісу, і палестинська сторона почне переговори з ним про запрошення учасників високого рівня і про те, що основна увага була приділена тому, як донести до усіх заклик президента Палестини до проведення міжнародної мирної конференції».

«Ар-Рая»: заклики президента ПА Махмуда Аббаса та усіх, хто його підтримує, будь то члени адміністрації, палестинські групи, правителі мусульман або західні країни і міжнародні організації, до проведення міжнародних конференцій за так званий «мир» як спосіб рішення палестинської проблеми, є зрадництвом, при якому благословенна земля підноситься єврейському утворенню на золотому блюдці. Міжнародні конференції — це інструмент у руках колоніальних країн, особливо Америки, і їх мета полягає у наступному:

• Надання законності єврейському утворенню і надання йому більшої частини благословенної землі в обмін на скудну державу, функцією якої буде захист окупанта і перевиховання палестинців у культурному та економічному плані, щоб вони прийняли окупанта.

• Розгляд трагічних наслідків окупації Палестини у межах гуманітарних проблем, які можуть бути вирішені шляхом переговорів. Незаконні поселення, біженці, вода, контрольно-пропускні пункти, ув’язнені і доступ до мечеті аль-Акса будуть вважатись проблемами, які можуть бути вирішені шляхом ведення з єврейським утворенням переговорів на протязі десятиріч. І це робиться з однією метою — позбавлення від тягаря, який може завадити існуванню єврейського утворення і безпеці поселенців, а не турбота про палестинців і рішення їх проблем.

• Створення міцних опор для єврейського утворення, спроба інтегрувати його у справи регіону і нормалізувати його відносини з маріонетковими режимами, щоб конфлікт вважався завершеним, а єврейське утворення залишилось каменем зіткнення перед єдністю Ісламської Умми і передовою базою сил хрестового походу проти мусульман, а також, щоб завадити Уммі заснувати Другий Праведний Халіфат і зайняти усю її увагу єврейським утворенням, яке може бути знищено за один день, і відволікти від справжнього ворога — колоніальних країн, які заснували це утворення, підтримали його і дали йому життя.

У палестинської проблеми є одне шаріатське рішення, яке не здійсненне через міжнародні конференції або темні зали ООН. Це рішення вже було втілено Уммою у битві при Хаттіні, коли Салахуддін звільнив благословенні землі від хрестоносців і зруйнував їх королівство. Шаріатське рішення усуне усі штучні кордони, прокреслені згідно плану Сайкс – Піко, встановить Другий Праведний Халіфат за методом пророцтва,звільнить благословенні землі, вижене колонізатора, який відчуває ворожнечу до мусульман і Ісламу, і відновить поширення істини через заклик і джихад.

Те, що відбувається в Америці, підтверджує припущення Хізб ут-Тахрір про наслідки виборів

У середу 06.01.2021 прибічники президента США Трампа штурмували Конгрес, щоб завадити законодавцям утвердити перемогу демократа Джо Байдена. Трамп хотів силою зірвати сесію після того, як не зміг добитися своїх цілей у суді. У цих подіях загинуло чотири людини. Сесія була призупинена на шість годин, а потім проведена після того, як Трамп попросив своїх прибічників повернутись у свої дома.

Амір Хізб ут-Тахрір, видатний вчений Ата ібн Халіль Абу ар-Рашта у своїй відповіді на задане йому 20 листопада 2020 року питання, яке було опубліковане під назвою «наслідки президентських виборів у США», пояснив, до чого можуть призвести президентські вибори в Америці. Зокрема, він написав:

«Те, що відбувається у Сполучених Штатах, заслуговує уважного вивчення, після чого варто зазначити наступне:

Демократія, давно оспівувана Америкою, сьогодні зазнає поразки, але це приховується під судовими і правовими приводами, щоб хоч якось прикрити потворність того, що робить президент Трамп для збереження влади. Зараз в Америці можливі будь-які варіанти розвитку подій. Наступним президентом може стати як перемігший кандидат Байден, так і програвший кандидат і діючий президент Трамп, для якого це може стати другим президентським строком. Хто б не став наступним президентом, ми обов’язково побачимо реакцію у відповідь другої сторони.

Таким чином, Америка знаходиться на грані хаосу і занурення у внутрішні проблеми. Не виключено, що Америка може встати на шлях розпаду, при якому Техас стане центром Трампа, республіканців і підтримуючих компаній, а Каліфорнія стане центром для Байдена, демократів і підтримуючих компаній. Розбрат між ними не продовжиться лише два місяці решти строку повноважень Трампа, а швидше, продовжиться після цього».

У своїй відповіді амір Хізба зазначив: «Недоліки капіталістичної демократичної системи — закоренілі. І це бачить кожен кмітливий дослідник. Найважливішою цінністю в цій системі є користь, тобто матеріальний інтерес. Саме ця задача прямо чи косвенно стоїть перед президентом згідно з його повноваженнями і впливом його партії у парламенті. Отож, рішення, які визначають ступінь і вид корисності, відрізняються від президента до президента. На думку одного президента,щось принесе користь, і тому він приймає позитивне рішення. Але те ж саме, на думку іншого президента, до чи після нього, може бути не корисним, а швидше, шкідливим, тому він виступить проти такого рішення. При цьому кожен із них буде заявляти, що він застосовує капіталістичну демократичну систему і схильний до прийнятої конституції, і у той же час буде діяти на свій розсуд».

На завершення Абу ар-Рашта підкреслив: «Нарешті, ми говоримо, що якщо зараз — час брехні, тоді незабаром прийде час істини, тим більше в Уммі є Хізб ут-Тахрір, який вдень і вночі працює над побудовою Халіфату, з появою якого рухнуть трони тиранів на Сході і Заході. Аллах говорить:

وَتِلْكَ الْأَيَّامُ نُدَاوِلُهَا بَيْنَ النَّاسِ

«Ми чергуємо дні для людей» (3:140)».

Прем’єр-міністр Марокко: нормалізація відносин з єврейським утворенням — не зрадництво Палестини

На сайті агентства «Anadolu» від 06.01.2021 повідомляється: «Голова марокканського уряду і генеральний секретар «Партії справедливості і розвитку» Саадеддін Османі заявив, що позиція його партії по палестинському питанню не змінилась.

Про це Османі заявив у середу ввечері на зустрічі з членами своєї партії у місті Агадір.

Він підкреслив, що підписання угоди про нормалізацію відносин з «Ізраїлем» продиктовано відповідальністю, яку він несе.

Прем’єр-міністр вказав, що позиція його партії «не змінилась, вона не приймає торгів по жодному із двох питань — Західна Сахара і Палестина — і не готова відмовитись ані від жодного із них».

Він також зазначив, що визнання американцями суверенітету Марокко над Західною Сахарою є стратегічним зсувом, який багато хто не усвідомлює, але супротивники Марокко розуміють серйозність цього рішення для них і тому були шоковані».

«Ар-Рая»: здається,прем’єр-міністр Марокко Саадеддін Османі не вважає визнання єврейської держави, нормалізацію відносин з нею і відмову від боротьби за звільнення Палестини і аль-Акси зрадництвом у відношенні благословенної землі. Що тоді означає зрадництво у його словнику, якщо він очолює «Партію справедливості і розвитку», яка вважається продовженням «Братів-мусульман»?! Він суперечить самому собі перед членами своєї партії, стверджуючи, що не зрадив Палестину.

Правда полягає у тому, що він торгувався за Палестину і зрадив її в обмін на визнання Америкою суверенітету Марокко над Західною Сахарою. Він говорить, що визнання американцями суверенітету Марокко над цією територією є стратегічним зсувом, який багато хто не усвідомлює. Інакше кажучи, для нього і його короля визнання Західної Сахари рівносильне залишенню Палестини. У відповідь тим, хто критикував його партію за зрадництво Палестини і залишення інших проблем Ісламу, а також за підкорення прозахідному і проєврейському королю, він сказав: «Ми повністю відкидаємо напади, звинувачення намірів і сумніви у позиціях партії». При чому тут наміри, якщо він займає відкриті позиції?! Які позиції він відмовляється піддавати сумніву?Нормалізацію відносин з євреями?!

Правителі країн Перської затоки примиряються і обіймаються, ставлячи у незручне становище стан своїх прислужників

Наслідний принц королівства Саудівська Аравія Мухаммад ібн Сальман з обіймами прийняв еміра Катара шейха Таміма ібн Хамада Аль Сані в аеропорту міста аль-Ула. Таким чином, за наказом Америки закінчився бойкот Катара в Перській затоці.

Бойкот почався так само по наказу Америки. І під час цього бойкоту брехливі ЗМІ, придворні вчені та інші інструменти тиранів, як рухи, окремі особистості і аналітики,поділились на дві табори, щоб іще більше розділити Умму і зробити її паливом у вогні битв між зрадницькими правителями. Ці правителі борються і примиряються згідно з бажаннями Америки і для реалізації її планів по розділенню Умми, розграбуванню її багатств і введенню в оману мусульман.

Що тепер будуть робити придворні вчені, які кидаються в обійми режимів, наймані письменники і аналітики, які вступили у табір КСА чи Катара, обмінюючись звинуваченнями у спробі посіяти ворожнечу в Уммі і розмежувати її згідно лініям Сайкс–Піко?!

Ісламській Уммі треба позбутися від правителів-пригноблювачів, які розділяють Умму, марнотратять її багатства і дозволяють колонізаторам хазяйнувати у наших країнах. Прийшов час воєначальникам скинути прислужників Заходу і заснувати державу Халіфат, щоб відновити суверенітет і політичну волю, засновану на переконаннях, культурі і інтересах Умми, яка несе послання людству.

Британія підтримує американське політичне рішення по Сирії, а сирійська коаліція схвалює це

На сайті «Zamanal-Wasl» 03.01.2020 була опублікована новина: «Національна коаліція сирійських революційних і опозиційних сил привітала прихильність британського уряду до притягнення до відповідальності осіб, винних у злочинах у Сирії, і зокрема — рішення продовжити (після виходу із ЄС) політику санкцій проти режиму Асада і його союзників.

Сирійська коаліція заявила у п’ятницю про свою готовність співпрацювати зі Сполученим Королівством через свого спеціального представника для продовженні виконання «закону Цезаря»,прийнятого Америкою,до тих пір, поки злочинці не будуть притягнуті до відповідальності і політичне рішення не буде реалізоване згідно з резолюціями Ради Безпеки ООН.

В заяві Коаліції зазначається, що геноцид, злочини проти людяності і грубі порушення прав людини, скоєні режимом у відношенні сирійського народу, вимагають від міжнародних сил виключної позиції для притягнення до відповідальності злочинців і забезпечення правосуддя у перехідний період у межах політичного рішення».

«Ар-Рая»: втручання Британії відбувається для підтримки американського політичного рішення по Сирії через двері введення санкцій проти режиму Асада. У той же час зрадницька Коаліція схвалює її позиції, як раніше схвалювала санкції по «закону Цезаря», які скеровані на збереження режиму Асада, а потім його відновлення для використання у політичному рішенні, яке США просувають, щоб зберегти свій вплив у Шамі. Отруйні політичні рішення, вироблені міжнародною спільнотою у Женеві, і резолюція 2254 Ради Безпеки ООН не виходять за рамки цього контексту і скеровані тільки на те, щоб покласти край революції Шаму і відновити злочинний режим.

Шрі-Ланка продовжить кремувати мусульман, загиблих від коронавірусу

На сайті «France24» від 09.01.2021 повідомляється: «Влада Шрі-Ланки об’явила у п’яницю, що вона продовжить виконувати рішення про кремацію усіх померлих з COVID-19, відхиляючи міжнародні заклики і рекомендації дозволити мусульманам ховати своїх померлих згідно з їх релігійними нормами.

«Це рішення не буде змінено по соціальним, релігійним, політичним або іншим особистим причинам»,— заявила міністр охорони здоров’я Павітра Ванніараччі згідно офіційним даним міністерства.

Зі свого боку, партія «Конгрес мусульман Шрі-Ланки» звинуватила уряд у прагненні схилити мусульманську молодь до «безрозсудних дій», проти чого також застеріг міністр юстиції країни мусульманин Алі Сабрі.

За даними партії, більше половини із 222 людей, померлих від COVID-19, є мусульманами. При цьому мусульмани складають 10 відсотків від 21-мільйонного населення Шрі-Ланки.

Зі свого боку, представник партії Хільмі Ахмад підтвердив в інтерв’ю «AgenceFrance-Presse», що рівень смертності від COVID-19 серед мусульман вище, аніж в інших жителів Шрі-Ланки, «тому що мусульмани відмовляються признаватись і лікуватись через страх, що врешті решт їх тіла також будуть спалені».

«Ар-Рая»: нагадуємо, що раніше жіночий відділ Центрального інформаційного офісу Хізб ут-Тахрір запустив масштабну кампанію по притягненню уваги світової громадськості до серйозної несправедливості і порушенням, на які наражаються мусульмани у Шрі-Ланці, вимагаючи від влади цієї країни покласти край примусовому спаленню трупів мусульман, загиблих від COVID-19. Також мета кампанії полягала у тому, щоб показати світу, як мусульмани в Шрі-Ланці на протязі багатьох років стикаються з дискримінацією, демонізацією і насильством через ріст у країні ультрабуддійського націоналізму, у той час як зрадницькі режими мусульманських країн не бажають допомогти мусульманам Шрі-Ланки.

Обговорення статевого виховання на освітній конференції — це війна з Ісламом

У прес-релізі, випущеному офіційним представником жіночого відділу Хізб ут-Тахрір у Судані, зазначається, що обговорення статевого виховання на освітній конференції відбувається у політичному контексті — оскільки уряд об’явив війну решті постанов Ісламу — і в контексті навчання дітей цінностям західної культури.

«Це не питання примирення, а швидше, освітнє питання, засноване на ідеях і концепціях», — пишеться далі.

Заява містить питання до міністру освіти услід за його брудними випадами і вимагає від нього роз’яснити реальність змісту, а не форму, а також пояснити те, які цінності повинні лягти в основу статевого виховання.

Також підкреслюється: «Недивно, що міністр освіти говорить про це в уряді колонізатора і вважає, що жінка покриває своє тіло, відчуваючи недолік примирення з самою собою. Він вірить у міжнародні і регіональні угоди і прагне зробити їх основою законодавства і законів, які закликані відокремити народ Судану від ісламської ідентичності і інтегрувати їх у західну ідейну систему. Після підписання Африканської хартії прав і благополуччя дитини, в основі якої лежить західна культура, ми підходимо до того, що називається статевим вихованням. І далі буде тільки гірше …».

В заяві задаються питання: «де позитивні цінності, у чому користь набутих навичок і навіщо мусульманським дітям ця інформація? Хіба колись ісламська інформація на етапі дитинства і юності була недосконалою, щоб сьогодні з’явилась потреба у вивченні підходу невірних?».

На завершення даної заяви вказується: «Так звані «загальнолюдські цінності» мають на увазі цінності західної культури, яка із заздрощів хоче затягнути мусульманську жінку, родину і дитину у трясовину своєї прогнилої цивілізації. Усе це відбувається лише під диктовку Заходу. Питання не пов’язано з концепцією освіти, не пов’язано з реальністю статевої поведінки і тим, як вона регулюється з ісламської точки зору, не пов’язано з роллю Ісламу, правила і положення якого скеровують дітей до правильної поведінки. В Ісламі є свій спосіб виховання дітей, навчання і просвіти молоді. Закони Ісламу узгоджуються один з одним і застосовуються Праведним Халіфатом за методом пророцтва».

Останній номер газети Ар-Рая арабською
Інтерв'ю з Османом Баххаш про газету «Ар-Рая»
Газета Ар-Рая

Головне меню