Командуючий пакистанською армією, проявляючи лояльність, уклав союз з Америкою

Відповіді на питання
Друкарня

Відповідь на питання

Питання:

Командуючий пакистанською армією Асім Мунір під час свого візиту до Америки заявив: «Пакистан бажає розширити двобічну взаємодію зі Сполученими Штатами за допомогою довгострокового багатопрофільного партнерства», — а також підкреслив, що «його зустрічі з політичним і військовим керівництвом США були дуже позитивними» (сторінка пакистанської армії на платформі «X» від 20.12.2023). Командування пакистанської армії від 11.12.2023 заявило, що командуючий армією відвідає США в рамках свого першого офіційного візиту з миті свого призначення.

Що мається на увазі під розширенням взаємодії Пакистану з США за допомогою довгострокового багатопрофільного партнерства? А також, що мається на увазі, коли він говорить, що зустрічі з американським політичним і військовим керівництвом були позитивними? Чи означає це підсилення співпраці з американськими колонізаторами з питань Індії і Кашміру, а також у відношенні Афганістану, як і щоб запобігти підтримці народу Палестини перед єврейською агресією, щоб потім погодитись з існуванням єврейського утворення під приводом запровадження проекту про дві держави?

Заздалегідь дякую за відповідь.

Відповідь:

Щоб відповісти на вищеперераховані питання, ми розглянемо наступні аспекти:

1. Щодо призначення Асіма Муніра командуючим армією повідомлялось 24 листопада 2022 року. Він змінив на цьому посту генерала Камара Джаведа Баджву за його рекомендацією і за схваленням проамериканського прем’єр-міністра Шахбаза Шаріфа. Це говорить про те, що Америка бажала його призначення, і очевидно те, що він згоден з її вимогами і готовий до співпраці так само, як і Баджва. Його призначення відбулось у той час, коли Пакистан переживав економічну кризу. Він — той, хто може забезпечити потік грошей із Саудівської Аравії та інших країн Перської затоки, тому що він служив в Саудівській Аравії і у нього хороші відносини з нею (на сайті tribune.com.pk від 05.01.2023 з’явилась стаття, в якій говориться: «Спостерігачі вважають, що візит командуючого армією може відкрити шлях до такої необхідної фінансової допомоги...»).

Асім Мунір був частиною військового режиму, який повністю зв’язаний з Америкою. Він піднявся по службовій драбині в службі безпеки і в армії: в 2014–2016 роках він був командуючим Північним військовим округом, потім служив головою військової розвідки в 2016–2018 роках, а після, з 2018 по 2019 роки, працював головою міжвідомчої розвідки. Він також брав участь у бойових діях в Зоні племен, будучи одним із стовпів проамериканського пакистанського режиму. Потім він був звільнений із розвідки по рішенню колишнього прем’єр-міністра Імрана Хана без пояснення причин, а замість нього на цю посаду був призначений Фаіз Хамід.

Між Імран Ханом і армією виникли розбіжності щодо призначення головнокомандуючого армією, який стане наступником Баджви, коли його строк сплине 29 листопада 2022 року. Повідомлялось, що Імран Хан був проти призначення Асіма Муніра, який близький до Баджви, і хотів призначити Фаіза Хаміда головою міжвідомчої розвідки, якого вважають близьким до Імран Хану. Здається, що Імран Хан, будучи прем’єр-міністром, прагнув нав’язати свою волю армії, щоб вийти з-під її впливу, проте армія діє як страж над урядом і нав’язує йому ту політику, яку вона хоче. Через ці розбіжності Імран Хан був відсторонений від посади у квітні 2022 року, а потім проти нього були порушені кримінальні справи по звинуваченням у корупції і розголошення державної таємниці.

У відповіді на питання від 05.05.2022 говорилось: «...і як ми сказали вище, Імран Хан не очікував, що усі його заслуги перед армією і Америкою виявляться марними. Він не усвідомив того, що хто б не прийшов до влади за підтримкою невірних колонізаторів, стає для них шаховою фігурою, якою вони рухають, як хочуть. Більше того, вони позбавляються від своїх агентів, коли ті вже не можуть виконувати завдання і стають непотрібними. Саме це і відбулось з Імран Ханом!».

Таким чином, Америка не перешкоджала скиненню Імран Хана, а мовчазно погоджувалась, хоча він був її агентом, хоча це саме він, а також Баджва і Хамід погодились з індійською анексією Кашміру в 2019 році. Вони за два тижні до анексії перебували з візитом в Америці і зустрічались з Трампом, але не вжили абсолютно ніяких дій у відповідь на анексію, просто по-тихому погодившись з цим, щоб догодити Америці, турбуючись за свої крісла і жалюгідні інтереси.

Америка підтримувала домінування армії над урядом і народом, тому що командуючі армією були пов’язані з Америкою і працювали для реалізації її колоніальних інтересів, на відміну від політичної еліти, серед якої були і агенти Америки, і агенти Британії і агенти Британії, що не гарантувало Америці лояльність уряду у випадку зміни політичного керівництва.

2. На сторінці пакистанської армії на платформі «X» від 11.12.2023 року говорилось, що «Командуючий пакистанською армією генерал Асім Мунір вирушив до США з офіційним візитом. В ході свого візиту він зустрівся з високопосадовими чиновниками та іншими американськими посадовими особами. Це його перша поїздка з миті вступу на посаду головнокомандуючого»... Єгипетське видання shorouknews.com від 11.12.2023 року наводить цитату пакистанської газети «The Express Tribune», в якій говориться: «Цей візит відбувся після візиту високопосадових американських чиновників до Пакистану на минулому тижні. Високопосадовий чиновник адміністрації Байдена, який спеціалізується на питаннях біженців, здійснив чотириденний візит до Ісламабаду, перший у низці візитів американських чиновників на тлі погіршення відносин між Пакистаном і Афганістаном. Джульєтта Венс Нойєс, помічник держсекретаря по справам біженців і міграції, знаходилась в столиці Пакистану до минулого четверга, 7.12.2023». В цей день командуючий армією генерал Асім Мунір також сказав: «Я підтримую рішення уряду депортувати нелегальних іноземців, які впливають на безпеку і економіку Пакистану». Він також підкреслив, що їх треба депортувати без грубощів і відповідно до діючого законодавства.

Тут проявляється ступінь втручання Америки у внутрішні справи Пакистану, включаючи проблему біженців, яка пов’язана з афганцями, які знайшли притулок в Пакистані через війни і роками проживаючих на своїй другій батьківщині, а деякі із них живуть там протягом десятиріч. Це не іноземці, а один мусульманський народ, і саме Америка намагається провести відмінності між двома мусульманськими країнами — Пакистаном і Афганістаном, — щоб використати ці відмінності для підсилення свого впливу в регіоні. Таким чином, Америка хоче загострити відносини між ними і завадити їх єдності. Як наслідок, Пакистан заклопотаний цією напруженістю між ним і Афганістаном, а не боротьбою з Індією за звільнення Кашміру! Тим самим Індія знаходиться в безпеці з боку Пакистану, а уряд Моді зосереджує свої зусилля на служінні Америці в боротьбі з Китаєм.

3. Видання «marefa» процитувало газету «Dawn» від 15.12.2023, де повідомлялось, що «командуючий армією Асім Мунір зустрівся з міністром оборони США Ллойдом Остіном 14 грудня 2023 року. Після зустрічі Пентагон опублікував стислу заяву, в якій говорилось: «Чиновники обговорили останні події в області регіональної безпеки можливої двобічної співпраці в питанні оборони». Також Мунір «зустрівся з генералом Чарльзом Брауном, головою Об’єднаного комітету начальників штабів». У виданні також говориться, що «у неділю 15.12.2023 командуючий пакистанською армією зустрівся з держсекретарем США Блінкеном, його заступником по політичним питанням Вікторією Нуланд і заступником радника по національній безпеці Джонатаном Феннером». Газета передає слова представника Держдепартаменту США: «Пакистан є важливим партнером, і ми співпрацюємо з широким колом осіб в уряді Пакистану. Ми з нетерпінням чекаємо продовження нашого партнерства з Пакистаном в області забезпечення регіональної безпеки і оборони». Газета передає слова свого джерела в адміністрації про зустріч пакистанського генерала з Блінкеном: «Вони у цілому обговорили двобічні відносини і регіональну ситуацію». Представник Держдепартаменту США відповів на питання про зустріч командуючого пакистанською армією і голови розвідувальної служби з Ентоні Блінкеном, сказавши: «Ми розраховуємо на співпрацю з ними в області регіональної безпеки і оборони» (сайт уряду США, 18.12.2023.).

Усе це свідчить про обширність військових, силових і навіть політичних нарад командуючого пакистанською армією, ніби він — голова держави! Цілком ймовірно, що Америка хоче розширення цих зустрічей, щоб реорганізувати свої справи в Пакистані, вона хоче переконатись, що її люди та їх політика всередині Пакистану відповідають її вимогам, особливо з урахуванням наближення виборів в Пакистані, які пройдуть у лютому 2024 року.

Хоча ці зустрічі називаються «співпрацею», але насправді це прояв лояльності до Америки. Вражаючим і дивним є те, що командуючий армією Асім Мунір виглядає настільки релігійним, що деякі називають його «Генерал Мулла», тобто шейх! Але він заявляє про союзництво з Америкою, слідуючи її планам, реалізуючи її цілі, і під приводом партнерства і співпраці в області безпеки і оборони він відкриває для Америки шлях до підсиленню її впливу в регіоні. Він ніби не знає, що істина релігійність в Ісламі вимагає вірності до Аллаху, Його Посланцю ﷺ, а не до невіруючим:

يَٰٓأَيُّهَا ٱلَّذِينَ ءَامَنُواْ لَا تَتَّخِذُواْ ٱلۡكَٰفِرِينَ أَوۡلِيَآءَ مِن دُونِ ٱلۡمُؤۡمِنِينَۚ أَتُرِيدُونَ أَن تَجۡعَلُواْ لِلَّهِ عَلَيۡكُمۡ سُلۡطَٰنٗا مُّبِينًا ١٤٤

«О, ті, які увірували! Не беріть невіруючих собі в помічники і друзі замість віруючих. Невже ви хочете представити Аллаху очевидний довід проти вас самих?» (4:144).

Релігійність — це не просто назва без змісту!

أَفَلَا يَعْقِلُونَ

«невже вони не розуміють?».

4. У виданні «Голос Пакистану» від 19.12.2023 повідомляється: «Начальник штабу армії генерал-лейтенант Сайєд Асім Мунір відвідав штаб Центрального командування в Тампа-Бей, штат Флорида, і обговорив низку питань з генералом Майклом Кореллою, командуючим Центральним командуванням США, включаючи військову співпрацю і регіональну безпеку. В заяві Служби по зв’язкам з громадськістю пакистанської армії говориться, що голова Генштабу Пакистану відвідав штаб Центрального командування США і провів поглиблені переговори з командуючим Центральним командуванням США Майклом Еріком Куриллою. В ході зустрічі обидві сторони обмінялись думками по питанням, які становлять взаємний інтерес, особливо по співпраці у питанні регіональної безпеки. Начальник Генштабу Пакистану повідомив, що генерали двох армій обмінялись думками про методи спільної підготовки військових і підтвердили необхідність підсилення взаємодії в області навчання. В ході візиту високопосадовий пакистанський генерал також відвідав Об’єднаний оперативний центр Центрального командування США. Адміністрація Байдена виразила підтримку Пакистану і назвала Пакистан «ключовим союзником, який не входить до НАТО».

Із цього стає ясно, наскільки важливий цей візит і наскільки важливий для американської адміністрації цей чоловік, командуючий пакистанською армією. Наскільки важливі його зустрічі з американськими чиновниками на найвищому рівні, обговорення з ним важливих питань і зосередження уваги на співпраці в області безпеки і оборони, тобто в тому, щоб Пакистан став вістрям списа Америки в регіоні для боротьби з мусульманськими рухами і для підтримання там її впливу. Америці не досить агентів серед політиків, їй потрібні і агенти серед військових, яких вона набирає під приводом взаємодії з широким колом осіб всередині пакистанського уряду. Америка вважає Пакистан важливим партнером, точніше — слугою своєї політики в регіоні; не даремно з 2004 року він проголошений її головним союзником поза НАТО.

5. На сторінці пакистанської армії на платформі «X» від 20.12.2023 говориться: «Командуючий армією генерал Асім Мунір взяв участь у відвертому діалозі з представниками відомих американських дослідницьких центрів і засобів масової інформації. Командуючий армією виклав точку зору Пакистану на регіональні проблеми, такі як безпека в регіоні і міжнародний тероризм, а також сказав про важливість збереження стратегічної стабільності у Південній Азії». Командуючий армією сказав: «Пакистан є важливою країною з геополітичної і економічної точок зору і бажає розвиватись як центр зв’язку і врата в Центральну Азію і за її межі». Він підкреслив, що «Пакистан бажає розширити двобічні відносини зі Сполученими Штатами за допомогою довгострокового партнерства в різних сферах». Він підкреслив, що «його зустрічі з політичним і військовим керівництвом під час візиту в США були вельми позитивними», як і зазначив, що «Пакистан протягом десятиріч виступав у якості фортеці проти міжнародного тероризму, забезпечивши стабільність в регіоні і безпеку у решті світу».

Заявивши, що «Пакистан приніс великі жертви і зробив безпрецедентний внесок в триваючу війну проти тероризму, і він буде продовжувати боротись до кінця...», він також підкреслив необхідність рішення Кашмірської проблеми згідно зі сподіваннями народу Кашміру і резолюціями Ради Безпеки ООН: «Кашмір представляє собою міжнародний конфлікт, і ніякі однобічні дії не можуть змінити природу цього конфлікту всупереч волі мільйонів людей, які проживають в регіоні». Він також підкреслив необхідність у терміновому порядку покласти край стражданням в секторі Газа, збільшити гуманітарну допомогу і реалізувати рішення про створення двох держав для досягнення міцного миру в регіоні.

6. Тут командуючий пакистанською армією фокусується на своєму бажанні розширити співпрацю з Америкою і на своїй лояльності до неї, називаючи це двобічними взаємовідносинами, і хоче, щоб вони були довгостроковими і багатобічними, тобто охоплювали усі питання. Він хоче зробити Пакистан фортпостом для Америки, щоб та боролась з Уммою та її визвольним рухом, називаючи це боротьбою з міжнародним тероризмом, як на території Афганістану і Пакистану, так і в інших мусульманських країнах. Він знає, що колонізатори розділили колись єдину державу на частини, прокреслили кордони, окупували території і зіштовхнули їх одна з одною, щоб вони залишались слабкими і нездатними щось змінити, за рахунок чого Захід міг би їх контролювати, колонізувати і використовувати один проти одного.

Щодо Кашміру, то візит генерала Муніра до Вашингтону співпав зі схваленням Верховним судом Індії рішення про злиття контрольованої Індією частини Кашміру з нею, про що говориться на сайті «AlJazeera.net» от 14.12.2023: «Колегія із п’яти суддів, включаючи голову Верховного суду Чандерчуда, об’явила 12 грудня про своє рішення схвалити рішення центрального уряду про скасування автономії Кашміру...».

Індія прийняла це рішення тільки зі схвалення і за підтримкою Америки, тим не менш, командуючий армією відвідує останню, забуваючи чи прикидаючись, що не знає про підтримку Америкою Індії та про її ворожість до Пакистану! Далі командуючий армією називає проблему Кашміру міжнародною проблемою і говорить,що вона повинна бути вирішена відповідно до несправедливих резолюцій ООН, знаючи, що проблема Кашміру є ісламською проблемою і що це країна, окупована Індією, а Пакистан повинен встати і звільнити Кашмір і допомогти його народу протистояти окупації і індуїстській зарозумілості, тим більше, що для цього у Пакистану є сили. Кашмірські джихадістські рухи майже розгромили Індію за підтримкою пакистанської армії в битві в горах Каргіл в 1999 році, якщо б не зрадництво прем’єр-міністра Наваза Шаріфа і командуючого армією Первеза Мушаррафа, коли Америка наказала їм припинити цю підтримку, вивести пакистанські війська і об’явити кашмірські рухи терористичними.

Щодо жорстокої єврейської агресії проти сектору Газа і реалізації рішення про створення двох держав, про які він говорить: «і реалізувати рішення про створення двох держав для досягнення міцного миру в регіоні», то тут слід зазначити наступне: Палестина — це благословенна земля, ісламська земля, на якій у євреїв не повинно бути якої-небудь влади, і в ній немає місця для проекту двох держав!

З того часу, як Умар завоював її, праведні халіфи оберігали її, Салах ад-Дін звільнив її, а Абдуль-Хамід захистив її від євреїв, Палестина є ісламською землею, вона не продається і не ділиться між її народом і тими, хто її окупував і вигнав із неї проживаючих там людей. Рішенням її проблеми є не дві держави, а істинне її рішення — це те, що сказав Могутній Аллах:

وَاقْتُلُوهُمْ حَيْثُ ثَقِفْتُمُوهُمْ وَأَخْرِجُوهُمْ مِنْ حَيْثُ أَخْرَجُوكُمْ

«Вбивайте їх, де б ви їх не зустріли, і виганяйте їх звідти, звідки вони вас вигнали» (2:191).

7. Проблема полягає в менталітеті пакистанських правителів і військових лідерів та в їх зіпсованому образі мислення. Вони зробили себе знаряддям в руках Америки, хоча володіють величезним потенціалом, щоб стати крупною державою, яка може кинути виклик Америці і конкурувати з нею. Вони можуть самі вирішувати свої питання і проблеми відповідно до вимог Істинної релігії, яку Посланець Аллаха ﷺ приніс як Одкровення від Всемогутнього Аллаха. Він ﷺ витягнув арабів із міжусобних джахілійський конфліктів і зробив їх за допомогою Ісламу кращою Уммою, виведеною серед людей!

Ця Умма завоювала Персію і знищила перську імперію, а на той час це була крупна держава. Завоювала Константинополь, столицю Візантії, і вона теж була крупною державою того часу. Велич Ісламу і мусульман за допомогою Ісламської Держави осяяла світ справедливістю, і утвердилась істина, а брехня зникла, брехня зникаюча!

І саме в цьому Хізб ут-Тахрір просить вас допомогти, встановивши Ісламську Державу, Халіфат за методом пророцтва, як це обіцяв Всевишній Аллах:

وَعَدَ اللهُ الَّذِينَ آمَنُوا مِنْكُمْ وَعَمِلُوا الصَّالِحَاتِ لَيَسْتَخْلِفَنَّهُمْ فِي الْأَرْضِ كَمَا اسْتَخْلَفَ الَّذِينَ مِنْ قَبْلِهِمْ

«Аллах обіцяв тим із вас, які увірували і робили праведні діяння, що Він неодмінно зробить їх намісниками на землі, подібно тому, як Він зробив намісниками тих, хто був до них» (24:55), —

і як про це говорив Його Посланець ﷺ:

ثُمَّ تَكُونُ مُلْكاً جَبْرِيَّةً فَتَكُونُ مَا شَاءَ اللهُ أَنْ تَكُونَ ثُمَّ يَرْفَعُهَا إِذَا شَاءَ أَنْ يَرْفَعَهَا ثُمَّ تَكُونُ خِلَافَةً عَلَى مِنْهَاجِ النُّبُوَّةِ ثُمَّ سَكَتَ

«Потім прийде час деспотичного правління, яке триватиме стільки, скільки побажає Аллах. Потім, коли Аллах побажає, воно припиниться. А після буде Халіфат за методом пророцтва», — а після він замовчав» (Ахмад).

 

21 Джумада ас-сані 1445 р. х.
03.01.2024 р.

Головне меню