Палке звернення з мечеті аль-Акса до Ісламської умми і мусульманських армій

Палестина
Друкарня

بِسْمِ اللَّهِ الرَّحْمَٰنِ الرَّحِيمِ
سُبْحَانَ الَّذِي أَسْرَىٰ بِعَبْدِهِ لَيْلًا مِنَ الْمَسْجِدِ الْحَرَامِ إِلَى الْمَسْجِدِ الْأَقْصَى الَّذِي بَارَكْنَا حَوْلَهُ لِنُرِيَهُ مِنْ آيَاتِنَا ۚ إِنَّهُ هُوَ السَّمِيعُ الْبَصِيرُ

«Пречистий Той, Хто переніс вночі Свого раба, щоб показати йому деякі з Наших знамень, із Заповідної мечеті у мечеть аль-Акса, околицям якої Ми дарували благословення. Воістину, Він – Той, хто Бачить, Чує» (17:1).

О мусульмани! О віруючі! О армії мусульман!

У день пам’яті зруйнування Халіфату з території мечеті аль-Акса ми закликаємо до вас. З місця, яке було позначено першою киблою із двох для мусульман – ми звертаємося до вас. З місця, куди здійснив нічну подорож Пророк Аллаха ﷺ і потім звідки вознісся до семи небес, ми намагаємося достукатися до ваших сердець.
 

З цього благословенного місця ми звертаємося до усієї Ісламської умми в усіх куточках землі – від океану до океану, до кожного клаптику землі, де було почуто такбір «Аллаху акбар», Аллах Великий.

Ми звертаємося загалом до усіх мусульманських армій, а до армій Єгипту, Пакистану, Туреччини та володарів сили у Шамі зокрема. Чи не сумуєте ви за аль-Аксою? Чи не жадаєте ви здійснити у ній земний поклін? Хіба ваші серця не палають бажанням зустрітися з нею?

Чи не скучили ви за місцем, куди здійснив Ісра Пророк Аллаха ﷺ? Чи не казала вам ваша душа про шахаду на благословенній землі, де ваша кров змішається з кров’ю благородних сподвижників?

Аль-Акса закликає вас, так де ж Фарук Умар? Де Салахуддін? Де Халіф мусульман? Чи стерпите ви приниження, коли місце, куди здійснив Ісра Пророк Аллаха ﷺ, топчуть сіоністи?

Євреї, які відчувають найбільшу ненависть до віруючих, окупували Єрусалим, спалили мечеть аль-Акса і мінбар Салахуддіна. Чи не зачіпає це серце, чи не ранить його, коли спалюють пам'ять про того, хто показав вам урок величі?

Сіоністи скоюють нападки на аль-Аксу, щоб проводити там свої обряди, щоб спаплюжити цю землю своїм нечестям. Чи можливе на ваших очах спаплюження аль-Акси і звеличування там іншого божества, окрім Аллаха?! Де ж ви, о кращі сини мусульман??

Ми бачимо невпинні акції сіоністів проти аль-Акси, найбільш руйнівною з яких є надумане спорудження їх храму, якою ж є на це ваша реакція?

Хіба ви не чули про їх тунелі під мечеттю аль-Акса? Не чули про їх розкопки? Хіба можливо що на ваших очах буде зруйновано аль-Аксу? Буде знищено мечеть, а ви і пальцем не ворухнете?!!

До вас звертається мечеть аль-Акса у день пам’яті про зруйнування Халіфату. Встановіть Халіфат і звільніть мене! Встановіть Халіфат і врятуйте мене!

О жителі Шаму, кращі сини мусульман! Ви були випробувані життями, родинами, майном. Проти вас будували підступи як близькі, так і далекі й немає у вас нікого, хто надав би допомогу окрім Аллаха. Немає для вас ані в чому порятунку, окрім Ісламу. Немає у вас іншої опори, окрім іману, віри.

О терплячі жителі Хомсу, хто одними з перших прийняв Іслам у Шамі! О ті, кого Аллах вшанував землею, яка прийняла оголений меч Сайфуллаха Халіда ібн аль-Валіда!
 

О доброчинці міста Алеппо, який Аллах осяяв Нуруддіном Занкі, звідки вийшли загони муджахідів, стрясаючи фортеці хрестоносців.

О стійкі мешканці кращого з міст Шаму – Дамаску, твердині мусульман!

О герої Гуты садів мусульман! О кращі сини Умми, хто знаходиться у бригадах і батальйонах!

З аль-Акси ми звертаємося до усіх вас. Об’єднайтеся і встаньте в один ряд:

إِنَّ اللَّهَ يُحِبُّ الَّذِينَ يُقَاتِلُونَ فِي سَبِيلِهِ صَفًّا كَأَنَّهُمْ بُنْيَانٌ مَرْصُوصٌ

«Воістину, Аллах любить тих, які б’ються на Його шляху рядами, немовби вони – міцна будова» (61:4).

Позбавтеся від агентів і злочинців. Відправляйтеся за допомогою Аллаха і Його заступництва до кращого з міст Шаму, у Дамаск і відірвіть змії голову. Не звертайте уваги на тих, хто прагне увести ваш погляд від Дамаску, знайте, що перемога лише від Аллаха і що Аллах – ваш покровитель, а вони позбавлені покровителя:

ذَٰلِكَ بِأَنَّ اللَّهَ مَوْلَى الَّذِينَ آمَنُوا وَأَنَّ الْكَافِرِينَ لَا مَوْلَىٰ لَهُمْ
«Це тому, що Аллах є Покровителем віруючих, а у невіруючих немає покровителя» (47:11).

А з Дамаску вирушайте в аль-Аксу, звеличуючи Аллаха і приносячи Йому хвалу. Виступайте разом із Халіфом мусульман у напрямку Єрусалиму, земель Халіфату.
О жителі Єгипту! Населення, що звикло вести Джихад на шляху Аллаха!

О армія Єгипту! Ви є опорою Ісламу і силою мусульман. Ви – герої Хіттіна і Айн Джалута, виказуючі свій героїзм під час Рамадану. Якщо б не зрада змовників, ви б вшанували себе честю визволення Єрусалиму іще у той день, коли відвоювали Суецький канал.

О офіцери єгипетської армії! Змова проти вашої армії настільки масштабна, що вона спрямована на розчленування армії, знищення її структури під так званим гаслом боротьби з тероризмом. Будьте ж обачними і вкрай пильними. Зверніть свій погляд у бік Єрусалиму і зберіть навколо себе натовпи мусульман. Знайте, що з дозволу Аллаха ви обов’язково одержите перемогу:

وَكَانَ حَقًّا عَلَيْنَا نَصْرُ الْمُؤْمِنِينَ
 

«І нашим боргом було допомагати віруючим» (30:47).

О вчені аль-Азхару! Хіба серед вас перевелися подібні до Ізза ібн Абдуссаляма? Де вчені, що є спадкоємцями пророків? Підніміться заради справи вашої ж релігії, підніміть дух єгиптян, щоб вони надали допомогу Ісламові і встановили Халіфат.

О офіцери і військові лідери, освіжіть життєвий шлях Салахуддіна, обєднайте силу двох крил яструба – солдатів Єгипту і Шаму, щоб високо здійнятися разом з Ісламською уммою і обрушитися на сіоністське утворення, тим самим очистивши благословенні землі від їх нечестя.
О жителі Пакистану! Богобоязливий і люблячий Іслам народ!

Це місце, куди здійснив Ісра Пророк Аллаха ﷺ закликає до вас і якою ж буде ваша реакція? Це мечеть аль-Акса прохає вашої допомоги, чи відповісте ви?

О армія Пакистану! Америка підбурює вас, щоб ви знищували своїх братів. Америка прагне знищити й вас. Америка ваш ворог, так позбавтеся ж від її панування, очистіть свої ряди від агентів і зрадників. Об’єднайте мусульман! Ви, Афганістан, мусульмани індійського субконтиненту, Ферганської долини і Кавказу – одна нація і ви здатні надати допомогу Ісламові і утвердженню релігії.

Це заклик Хізб ут-Тахрір до вас – встановіть Халіфат і прямуйте з вашою безстрашною армією до Єрусалиму, ви дійсно здатні володіти честю її визволення.

О мешканці Туреччини і турецька армія! Ви нащадки Мухаммада аль-Фатіха і Султана Сулеймана. Ви нащадки великих полководців, які розповсюджували Іслам, утверджували релігію і відстоювали святині. Ви нащадки Султана Абдульхаміда, який сказав: «краще моє тіло розірвуть на частини, ніж я віддам хоча б одну п’ять палестинської землі євреям». Відгукніться на заклик аль-Акси і поверніть її у лоно Халіфату, основаного на методі пророкування. Відновіть часи правління халіфів у мечеті аль-Акса, адже кров Халіфату досі тече у ваших жилах.

О народ Ємену! Глибоко віруючі й мудрі люди! Відгукніться на заклик аль-Акси. Об’єднайтеся і встановіть Халіфат, увійдіть на аравійський півострів підкорившись владі Ісламу, щоб з мінаретів аль-Акси гордовито лунав той самий заклик, що і з мінаретів мечеті аль-Харам, звідки підносилися б голоси віруючих, які проголошують:

وَقُلْ جَاءَ الْحَقُّ وَزَهَقَ الْبَاطِلُ ۚ إِنَّ الْبَاطِلَ كَانَ زَهُوقًا

«Скажи: «Явилася істина, і зникла брехня. Воістину, брехня приречена на загибель»» (17:81).

О жителі ісламського Марокко! О хранителі книги Аллаха у Лівії, землі героїв і муджахідів! О жителі Тунісу, землі вчених і вихователів лідерів! О мусульмани Алжиру та Марокко, земель шахідів! Дайте відповідь закликаючому від Аллаха, на поклик аль-Акси. Позбавтеся від світськості й омани, усуньте кордони між вами і об’єднайтеся під стягом «Ля ілляха ілля Аллах, Мухаммад Расулюллах». У Халіфаті ваша єдність і порятунок.

Шановні мусульмани в усіх куточках земної кулі, де чутно такбір «Аллаху акбар»!

Шановні армії Ісламської умми!

Єрусалим закликає про допомогу до вас, аль-Акса звертається до вас із закликом.
Аллаху Акбар, Аллаху Акбар. Піднімайтеся ж на молитву, поспішайте до порятунку. Аль-Акса закликає до вас — поспішайте до джихаду. Чи відгукнетеся ви? Чи визволите ви мечеть від сіоністів? Чи щирі ви до Аллаха?


يَا أَيُّهَا الَّذِينَ آمَنُوا مَا لَكُمْ إِذَا قِيلَ لَكُمُ انْفِرُوا فِي سَبِيلِ اللَّهِ اثَّاقَلْتُمْ إِلَى الْأَرْضِ ۚ أَرَضِيتُمْ بِالْحَيَاةِ الدُّنْيَا مِنَ الْآخِرَةِ ۚ فَمَا مَتَاعُ الْحَيَاةِ الدُّنْيَا فِي الْآخِرَةِ إِلَّا قَلِيلٌ ﴿٣٨﴾ إِلَّا تَنْفِرُوا يُعَذِّبْكُمْ عَذَابًا أَلِيمًا وَيَسْتَبْدِلْ قَوْمًا غَيْرَكُمْ وَلَا تَضُرُّوهُ شَيْئًا ۗ وَاللَّهُ عَلَىٰ كُلِّ شَيْءٍ قَدِيرٌ
 

«О ті, які увірували! Чому, коли вас закликають виступити у похід на шляху Аллаха, ви тяжко припадаєте до землі? Невже ви задовольняєтеся мирським життям більше, ніж Останнім життям? Але минаюче задоволення мирського життя у порівнянні з Останнім життям мізерне. Якщо ви не виступите у похід, то Він піддасть вас болісним стражданням і замінить вас іншим народом. Ви нічим не зашкодите Йому, адже Аллах здатний на усіляку річ» (9:38,39).

Мечеть аль-Акса в очікувані часу перемоги і визволення, в очікуванні часу зустрічі з Халіфом мусульман, зустрічі з армією мусульман. Таким є звернення аль-Акси до вас. Халіфат – це джерело вдоволення вашим Господом, вашої величі, так встановіть же його, шановні мусульмани. Встановить його, о офіцери і солдати!

يَا أَيُّهَا الَّذِينَ آمَنُوا اسْتَجِيبُوا لِلَّهِ وَلِلرَّسُولِ إِذَا دَعَاكُمْ لِمَا يُحْيِيكُمْ ۖ

«О ті, які увірували! Відповідайте Аллаху і Посланцю, коли він закликає вас до того, що дарує вам життя» (8:24).

О Аллах, доведи наш заклик до мусульман. О Аллах, доведи його до армій мусульман!
О Аллах, підтримай нас кращими з них і кращими з Твоїх воїнів! Очисти мечеть аль-Акса від сіоністів.
О Аллах, об’єднай ряди мусульман. Зроби їх слово єдиним, щоб утвердити релігію!
О Аллах, зміцни рішучість мусульман і допоможи їм скинути зі своєї шиї правителів-агентів та зрадників!
О Аллах, ми прохаємо Тебе про Халіфат, оснований на методі пророкування. Про байат амірові мусульман. Про перемогу з Твого боку. О володар найбільшої милості! І вся хвала належить Аллахові, Господу світів.

Хізб ут-Тахрір                                    
Благословенна земля, Палестина                        
24 Раджаб 1435р.х.
23.05.2014р.

Головне меню